Whiskyglas | Køb glas til whisky & whiskysæt her | Stort udvalg

Whiskyglas 

Der er 13 produkter.

Whiskyglas til enhver lejlighed

Whisky er blevet allemandseje. Whiskyen er en alsidig spiritus, som kan drikkes både som en del af en lækker cocktail eller på den helt klassiske måde – on the rocks. Den er passende i mange forskellige anledninger, afslappede som mere festlige, og den fås i et hav af varianter, som kan tilfredsstille de fleste smagsløg. 

Her på siden finder du forskellige typer whiskyglas, som egner sig til forskellige formål. Nogle typer glas egner sig godt til virkelig at smage whiskyens nuancer og fornemme aromaen, mens andre giver god plads til isterninger og er dekorative i hjemmebaren.

Viser 1 - 13 ud af 13 produkter
Viser 1 - 13 ud af 13 produkter

Hvilket whiskyglas skal du vælge?

Whiskyelskere ved, at det ikke er ligegyldigt, hvilken type glas de dyrebare dråber hældes op i. Der kan være flere årsager til, at det ene glas sommetider er at foretrække frem for det andet. Måske kalder en festlig lejlighed på et glas, der er mere dekorativt og tager sig godt ud på det smukt dækkede bord – og måske også et glas, der ikke vælter så let. Det kan også være, at du har fået fingrene i en helt særlig og dyrebar whisky, som kræver et glas, der kan få det allerbedste frem i den. 

Der findes et væld af forskellige udformninger af whiskyglas, som alle har deres eget særkende og optimale anvendelsesområde. Her vil vi fortælle om nogle af de mest almindelige.

  • Tumbler-/lowballglas

  • Glencairnglas

  • Copitaglas med lang stilkTumbler- eller lowballglas – det ikoniske whiskyglas

Kært barn har mange navne, og det gælder også for de klassiske, lave whiskyglas. Du kan møde glasset under navne som lowball, tumbler, old fashioned-glas og rocksglas – men tag ikke fejl, de dækker alle over den samme type glas. Vi vil her holde os til betegnelsen tumblerglas. Et tumblerglas har ofte lige sider eller snævrer en smule ind mod toppen, og de er velegnede til at servere en whisky on the rocks. Enkle drinks, der hverken skal rystes eller have for meget pynt, serveres også ofte i et tumblerglas.

Tumblerglasset er et whiskyglas, som for tiden nyder stor popularitet – nok især pga. det enkle og smukke udseende. Særligt glassene, som enten er fremstillet i krystal eller ligner krystal er at finde i mange hjemmebarer. Facetslebne mønstre pryder mange af glassene og giver et både tidløst og eksklusivt udseende, samtidig med at lyset brydes smukt i krystalglasset.

Er du til klassisk elegance og en whisky on the rocks eller helt simpel drink, er tumblerglasset det helt rigtige whiskyglas for dig.

Glencairn – uundværligt whiskyglas for kendere

Glencairnglasset er en favorit til whiskysmagninger og blandt whiskyconnaisseurs i det hele taget. Det skyldes den særlige udformning, som lader aroma og smag folde sig ud, så du får den fulde oplevelse af din whisky. Glasset er et højere og smallere whiskyglas end det klassiske tumblerglas og har en lille fod, der minder om en helt kort og kraftig stilk. Skålen er bred forneden, og den store overflade giver aromaen frit spil, hvorefter den smallere åbning leder duftene direkte op til din næse. Faconen giver også gode forudsætninger for at slynge whiskyen rundt i glasset og få det fulde udbytte af især aromaen.

Glencairn er whiskyglasset for dig, der tager dig tid til at nyde whiskyen og påskønner alle smags- og duftnuancer.

Copitaglas – elegant whiskyglas med lang stilk

Det sidste whiskyglas, vi vil præsentere i denne omgang, er copitaglasset. Copitaglasset minder i sin formgivning om det klassiske vinglas med en lang og mere spinkel stilk end glencairnglasset og har derfor en vis elegance over sig. Det stammer fra Spanien og er oprindeligt et glas, der bruges til sherry. Glassets tulipanform giver egenskaber, som minder om glencairnglassets, idet aromaerne bliver ledt op mod næsen. Den lange stilk giver den fordel, at din hånd er længere væk fra næsen og dermed ikke forstyrrer oplevelsen af whiskyens aroma.

Copitaglasset er ligesom glencairnglasset et whiskyglas, der giver mulighed for at opleve de mange facetter i en god whisky – her er det blot kombineret med et mere spinkelt glas.

Vælg whiskyglas, der passer til din smag

Det var lidt om forskellige typer whiskyglas, der rent praktisk opfylder forskellige behov og lader dig opleve smag og aroma på forskellige måder. Noget helt andet er din personlige smag og dine meninger om, hvad der tager sig godt ud på det dækkede bord eller til velkomstdrinken. For tiden er vores tumblerglas med de karakteristiske facetslebne mønstre populære. Sandsynligvis, fordi de på samme tid repræsenterer en tidløs elegance og et element af noget trendy og moderne.

Er du til det enkle, kan du også finde tumblerglas i helt simple design med glatte sider og formgivning uden så mange dikkedarer fra fx Allegra og Nude. Denne type whiskyglas er perfekt til dig, der godt kan lide at sætte whiskyen i centrum uden nogen som helst distraktioner.

Opgradér hjemmebaren med et elegant whisky-sæt

Når du smager og drikker whisky, er smagssansen og lugtesansen i spil. Men hvorfor ikke gøre oplevelsen endnu mere nydelsesfuld ved også at give øjnene noget pænt at kigge på? Det kan du gøre ved at servere din whisky i et whiskysæt med glas og en karaffel, der passer til dine whiskyglas og komplementerer dem på smukkeste vis. Det gør oplevelsen lidt mere gennemført, og står din hjemmebar et synligt sted som en dekoration i hjemmet på fx et rullebord, vil whiskysættet opgradere den betydeligt. Samtidig signalerer du, at du har kærlighed til whisky, og at du tager din hobby seriøst.

Hos Wineman.dk finder du både whiskysæt, der er sjove, anderledes og helt klassiske, så du kan give din hjemmebar lige det udtryk, du ønsker.

Pas godt på dine whiskyglas

Nogle whiskyglas er så holdbare, at du sagtens kan vælge den nemme løsning og sætte dem i opvaskemaskinen. Det er dog ikke tilfældet for alle glas. Så husk at undersøge, om de kan tåle den lidt hårde behandling i opvaskemaskinen, eller om de kræver en mere nænsom opvask i hånden. 

Det kan også være, at din opvaskemaskine har et særligt skånsomt program til glas eller krystalglas, som kan bruges – sørg i så fald for, at sæbe, salt og afspændingsmiddel er fyldt korrekt på, og lad være med at overfylde maskinen. Det kan også være en god ide at give glassene en tur for sig selv uden andre slags service, gryder eller pander.

Hvis du bruger copitaglas med lang stilk, skal du ved den efterfølgende aftørring være ekstra forsigtig. Sørg for ikke at vride selve bægeret og stilken i hver sin retning, da varme glas er mere skrøbelige. Hold i stedet på selve bægeret, mens du tørrer det af, så stilken ikke knækker.

Få hjælp til at vælge whiskyglas hos Wineman.dk

Hvis du føler dig en smule overvældet af det store udvalg her på siden, er der hjælp at hente. Vi har en stor viden om alle vores produkter, og derfor vil vi også gerne hjælpe dig med at vælge helt rigtigt. 

Kontakt os pr. telefon eller mail, så vil vi gøre vores yderste for, at du finder lige netop de whiskyglas, der mangler i din samling. Det kan også være, at du mangler en gennemtænkt gave til en whiskyelsker, du holder af – i det tilfælde kan vi helt sikkert også finde noget, som modtageren bliver glad for. Vi glæder os til at høre fra dig.