Gin glas | Find dine nye gin og tonic glas hos Wineman.dk

Tilbud

Gin glas 

Der er 1 produkt.

Gin-glas – det perfekte tilbehør til klassiske, tidløse drinks 

Vi drikker gin som aldrig før, og den klassiske gin og tonic oplever trods sine mere end 200 år på bagen en enorm popularitet. Nye, spændende variationer af gin kommer hele tiden til, og det stiller naturligvis krav til dine glas. Et gin-glas skal nemlig give din drink de bedste forudsætninger for at udfolde sig, både når det gælder smag, duft og visuel præsentation.


Hos Wineman.dk finder du et bredt udvalg af gin-glas – typisk de klassiske ballonglas, som er særligt egnede til formålet – til enhver smag og ethvert behov. Uanset om dine præferencer hælder mod et vintage-inspireret look eller stilfuld minimalisme, finder du dine glas her.

Viser 1 - 1 ud af 1 produkt
Viser 1 - 1 ud af 1 produkt

Hvorfor er et ballonglas det optimale gin og tonic-glas?

De typiske gin-glas kaldes ballonglas pga. deres store, runde skål. De har deres oprindelse i Spanien, og du kan derfor også støde på den oprindelige betegnelse, ‘copa de balon’. Glasset i sig selv er utroligt dekorativt, men det er ikke den eneste grund til, at det ser ud, som det gør. Gin-glassets udformning har nemlig indflydelse på en række faktorer, der optimerer oplevelsen af din gin-baserede drink:

  • Optimale betingelser for drinkens aroma

  • Mulighed for at holde den optimale temperatur

  • Plads til at eksperimentere med garnish

Er du gin-entusiast med hang til at eksperimentere med nye smagssammensætninger og varianter, kan du ikke undvære de rigtige glas til formålet. Faktisk kan den samme gin opleves helt forskelligt, alt efter hvilket glas du serverer den i, og hvor gode betingelser du giver den for at udfolde sit potentiale. Nedenfor uddyber vi, hvordan det rigtige glas kan løfte din gin-oplevelse til helt nye højder.

Lad aroma og smag komme til deres ret med det rigtige gin-glas

Ballonglas har en stor diameter i forhold til mange andre glas, hvilket betyder, at du giver din drink en stor overflade. Den store overflade giver de forskellige aromaer i din drink frit spil, og du løfter så at sige duftene helt op til din næse, hver gang du hæver dit glas for at tage en tår. Pga. det tætte samspil mellem vores lugte- og smagssans får du en ekstra dimension i oplevelsen af din gin ved at give aromaen så gode betingelser som muligt. Det er især en fordel, når du drikker de klassiske gin-typer med noter af citrus og blomster, men glassene er faktisk velegnede til at fremhæve smag og aroma i enhver tænkelig type gin.

Især efter opblomstringen af interessen for gin gennem de seneste år er der kommet fokus på de forskellige smagsnoter; hvor en gin tidligere primært smagte af enebær, eksperimenteres der nu på mange mindre destillerier med forskellige krydderier og botanicals. Med det rigtige gin-glas kan du få det maksimale ud af alle de spændende typer gin, der nu findes på markedet. 

Prisen på en god flaske gin kan ofte løbe op i adskillige hundrede kroner, dertil kommer den rigtige tonic og garnish. Et gin-glas af høj kvalitet er derfor en rigtig god investering for at få det optimale ud af din gin, uanset om den skal bruges til en klassisk gin og tonic, en Tom Collins eller Singapore Sling.

En G&T skal nydes kold – det kan glasset hjælpe med

Når du bestiller en gin og tonic på en bar, mangler den som regel ikke isterninger – tværtimod har du måske undret dig over, om det nu også er nødvendigt med helt så meget is. Svaret er, at det ikke er bartenderen, der forsøger at snyde dig ved at hælde godt med is på. En G&T skal simpelthen nydes helt kold, og det kræver sin is. Her kommer den store skål på et ballonglas igen til sin ret. Den sikrer nemlig, at der både er plads til din drink og en ordentlig portion isterninger, gerne en 10-15 stykker. Samtidig sørger den lange stilk på glasset for, at varmen fra dine hænder ikke giver din gin og tonic en for høj temperatur – præcis som du kender det fra et traditionelt vinglas.

Det optimale gin-glas giver god plads til garnish

En klassisk gin og tonic med det obligatoriske stykke agurk og et drys friskkværnet peber skal man ikke kimse ad. Den taler til de fleste, er perfekt som velkomstdrink, som afrunding på et lækkert måltid og i mange andre situationer. Det er kort sagt en klassiker, som nok ikke går nogen steder lige foreløbig. Det betyder dog ikke, at det ikke er tilladt at eksperimentere med andre typer garnish og udvikle nyskabende variationer af den klassiske drink. I forvejen har gin, som vi kender den, gennemgået en enorm udvikling de seneste år – så hvorfor ikke også lade tilbehøret tilføre nye smagsdimensioner?

Der er ingen regler, og det er kun dine personlige præferencer og din fantasi, der sætter grænserne. Udnyt størrelsen på dit gin og tonic-glas til at bruge både rigeligt med is og garnish – det ser både festligt ud og kan skabe helt nye smagsoplevelser. Mange bruger garnish til at forstærke smage, der allerede findes i deres gin i forvejen. Det kan fx være appelsin, citron eller lime, der fremhæver citrusnoterne i en frisk gin. Du kan også eksperimentere med kontrasterende smage og fx tilføje noget sødt til en syrlig gin. Det er lidt mere vanskeligt og kræver mere øvelse, men du kan være heldig at skabe noget helt nyt, som måske endda bliver en ny favorit. En festlig gin og tonic med masser af garnish og is kaldes også en spansk gin og tonic, og mange mener, at de allerbedste G&Ts findes i netop Spanien, hvor ballonglasset også har sin oprindelse.

Find et gin-glas, der understreger din personlige stil

Vi kan hjælpe dig, uanset om du søger enkle gin-glas, der glider ubesværet ind i din øvrige borddækning og ikke gør det store væsen af sig eller mere iøjnefaldende glas, der i sig selv udgør et dekorativt element på det veldækkede bord. Det kunne fx være vores vintageinspirerede gin-glas med skåret glaseffekt, som på samme tid er både klassisk og meget trendy lige nu. Det vintage-inspirerede udseende spiller perfekt sammen med den lange historie, der ligger bag en gin og tonic, som vi kender den. I den anden ende af spektret finder du de helt enkle glas fra Juniper, som både er stilrene i deres udtryk og kan gå i opvaskemaskinen. Det er perfekt for dig, der ikke har tålmodighed til at vaske dine glas op i hånden – eller til restauranter og barer, hvor tingene skal gå stærkt, og servicet skal kunne holde til lidt mere.

Spørg os om alt, der handler om gin og tonic-glas

Hos Wineman.dk er vi ikke i tvivl om, at ginens genfundne popularitet er kommet for at blive. Vi er vilde med gin, og derfor kan vi også rådgive dig om købet af de helt rigtige glas. Uanset om du leder efter enkelte glas til din næste private fest eller store partier til din bar eller restaurant, kan vi hjælpe dig. 

Ring til os inden for åbningstiden eller send os en mail, så vil vi med glæde hjælpe dig med dit køb. Vi ved nemlig, hvor meget det rigtige tilbehør betyder for den samlede oplevelse af den perfekte, gin-baserede drink.