Hvidvinsglas | Køb nye flotte hvidvinsglas hos Wineman.dk

Tilbud

Hvidvinsglas 

Der er 9 produkter.

Hvidvinsglas – få det bedste ud af din hvidvin

Til fisken, til kyllingen, til salaten – eller bare for hyggens skyld en dejlig sommeraften på terrassen. Hvidvinens lette friskhed gør den perfekt til mange anledninger, og en delikat hvidvin med frugt- eller blomsternoter appellerer til de fleste. 

Med de rigtige hvidvinsglas kan du gøre oplevelsen af en god flaske hvidvin endnu bedre – her på siden kan du vælge frit i vores store udvalg af smukke, enkle og anderledes hvidvinsglas for enhver smag og til ethvert behov.

Viser 1 - 9 ud af 9 produkter
Viser 1 - 9 ud af 9 produkter

Hvordan adskiller hvidvinsglas sig fra andre vinglas?

Sammenligner vi hvidvinsglas med traditionelle rødvinsglas, er forskellen i størrelse sandsynligvis det første, der springer i øjnene. Hvidvinsglas er mindre end rødvinsglas, fordi rødvin og hvidvin grundlæggende skal behandles lidt forskelligt. Rødvinsglas skal sørge for en stor overflade til rødvinen, så aromaerne kan frigives og rejse hele vejen op til næsen. Når det gælder hvidvinsglas, skal kontakten med luften begrænses for at holde bedre på aroma og smag, som typisk ikke er så tung og fyldig som i en rødvin.

Hvidvinsglas er ofte tulipanformede med en bred krop og smal åbning – det hjælper med at samle aromaerne og sende dem i den rigtige retning, ligesom det også bliver lettere at slynge vinen. Du kan dog finde hvidvinsglas i alskens udformninger og stilarter, hvilket gør det let at vælge de helt rigtige glas, der passer til dine præferencer.

Vil du optimere oplevelsen af din hvidvin, kan det godt betale sig at skænke valget af hvidvinsglas et par overvejelser. Det hjælper vi dig med her.

Skal du vælge store eller små hvidvinsglas?

Hvidvinsglas hører til blandt de små vinglas, men kan stadig variere i størrelse. De fleste klarer sig godt med hvidvinsglas i en enkelt størrelse, men vil du gå virkelig nørdet til værks, er der faktisk argumenter for at anskaffe sig i hvert fald to forskellige størrelser.

De mindste hvidvinsglas egner sig til hvidvine, der ikke er lagret på fag og ikke har for meget fylde. Det kan fx være de fleste tyske hvidvine, som er friske og sprøde.

De lidt større hvidvinsglas er et godt valg, hvis du kan lide hvidvine med mere fylde og tyngde. Et større hvidvinsglas giver mere ilt til vinen, og det passer perfekt til hvidvine fra fx Bourgogne-distriktet. De komplekse hvidvine kan du også sagtens skænke i mindre rødvinsglas – der er faktisk ikke nogen regler, så meget kommer også an på dine egne præferencer.

Find dine foretrukne hvidvinsglas på Wineman.dk

Her på siden har vi gjort os umage for at samle et bredt sortiment af hvidvinsglas for at leve op til de mange forskellige krav, der kan findes til denne type glas. For nogle er den klassiske tulipanform vigtig for den optimale nydelse af hvidvinen, mens andre prioriterer at kunne servere en god vin i et spændende og anderledes glas, der får gæsterne til at spærre øjnene op eller trække på smilebåndet. Blandt vores mere utraditionelle glas finder du fx Conundrum fra Final Touch, som du også kan få i et sæt med både hvidvinsglas, rødvinsglas og en karaffel.

Uanset om du leder efter hvidvinsglas med et strejf af klassisk elegance eller et mere utraditionelt look, finder du det her på siden. Gå på opdagelse i vores sortiment og find lige præcis det hvidvinsglas, der passer til dig.

Sådan tager du bedst vare på dine hvidvinsglas

Mange hvidvinsglas kan godt tåle en tur i opvaskemaskinen, men læs for en sikkerheds skyld producentens anvisninger, før du bestemmer dig for denne metode. Du er bedst stillet, hvis din opvaskemaskine har et særligt program til glas, som ikke bruger for høje temperaturer. 

Vasker du dine hvidvinsglas i hånden, bør du heller ikke bruge vand, der er for varmt – helst ikke mere end 40 grader. Vask glassene forsigtigt med en ren svamp eller opvaskebørste og skyl til sidst efter med rent vand. Husk at bruge opvaskemiddel uden parfume, da det kan forstyrre duftindtrykkene, næste gang du skal drikke af glasset.

Når du skal tørre glassene, er det vigtigt ikke at vride dem. Er glassene stadig varme efter opvasken, er de nemlig endnu mere skrøbelige end ellers. Hold derfor om selve skålen på glasset med begge hænder, når du tørrer den af, og modstå trangen til at holde fast på stilken.

Lad os hjælpe dig med at finde dine nye glas

Har du spørgsmål til vores sortiment eller brug for hjælp til at vælge de rigtige hvidvinsglas, er vi klar til at rådgive dig. Ring til os eller send os en mail, så vil vi hos Wineman.dk med glæde guide dig i retning af et sæt hvidvinsglas, som du får glæde af mange år frem i tiden.