Vintilbehør | Stort udvalg af vin tilbehør | Dag-til-dag levering

Vintilbehør 

Der er 112 produkter.

Vælg en underkategori:

 • Proptrækkere

  Gå på opdagelse i vores store udvalg af proptrækkere

  Ser du den klassiske metal-proptrækker for dig, når snakken falder på åbning af vin? Så er du nok på linje med de fleste. Klassikeren med de lange “vinger” åbner effektivt alle typer vin med korkprop og er glimrende at have ved hånden, når der skal fyldes vin i glasset. Men hvorfor ikke også tage et kig på de mange andre muligheder, der findes? I vores håndplukkede udvalg finder du bl.a.:

  • Elektriske proptrækkere, der gør vinoplukningen legende let

  • Air pump-vinåbnere, der bruger lufttryk til at trække proppen op

  • Løftearmsproptrækkere, der åbner vinflasken med et genialt system

  • Proptrækkere i smukke og anderledes design, der vil imponere dine gæster

  • Og så selvfølgelig de helt klassiske, enkle proptrækkere

  Det handler blot om at dykke ned i sortimentet og finde den type oplukker, der tiltaler dig. Er du vild med elektronik og gadgets eller mere tilhænger af de klassiske dyder og den enkle tilgang? Uanset hvad finder du helt sikkert en proptrækker, du kan bruge.

  Med en elektrisk proptrækker skal du blot trykke på en knap

  Den elektriske proptrækker sikrer dig både point på bekvemmeligheds- og coolness-skalaen. Det har faktisk aldrig været lettere at åbne en flaske vin; du skal bogstaveligt talt bare trykke på en knap. Med til de fleste af vores elektriske proptrækkere følger også en folieskærer og det USB-kabel, du skal bruge for at lade proptrækkeren op.

  En elektrisk proptrækker kan typisk klare mere end 30 flasker på en enkelt opladning, og proppen trækkes op på mindre end 10 sekunder. Den er derfor helt genial til større selskaber, hvor der skal åbnes mange flasker ad gangen – du slipper for det manuelle arbejde med at trække de mange flasker op, og så går det tilmed hurtigt, så gæsterne kan få slukket tørsten uden at skulle vente utålmodigt på næste glas.

  Air pump-vinåbnere åbner din vinflaske ved hjælp af lufttryk

  Ligesom den elektriske proptrækker er en air pump-vinåbner et smart, lille instrument, som hjælper dig med at åbne vinflasken uden de fysiske anstrengelser, det sommetider indebærer. I vores sortiment finder du air pump-vinåbnere i både metal og plastic, ligesom vi fører en smart lommemodel.

  Teknikken med at åbne vinflasken ved hjælp af lufttryk fungerer kort fortalt ved, at vinåbnerens spidse nål sættes fast i korkproppen. Herefter skal du pumpe med håndtaget 5-10 gange for at pumpe luft ind bag ved proppen, som langsomt vil løsne sig, stige opad og være nem at fjerne fra flasken. Med en proptrækker af denne type kan du løsne selv de mest genstridige korkpropper helt uden at få sved på panden.

  Find proptrækkere i design og materialer, der imponerer

  En du en sand vin-connoisseur, er du sikkert også vild med at imponere med din store viden om vine – og ikke mindst din samling af stilfuldt tilbehør. Det rigtige tilbehør kan hæve oplevelsen af en god vin til noget helt særligt, og det gælder især for det visuelle udtryk. Er der kræset for design og materialer, er det lettere at skabe en fantastisk helhedsoplevelse omkring din yndlingsvin.

  Når du leder efter en eksklusiv proptrækker med det helt rigtige udseende, og som ligger helt rigtigt i hånden, må du ikke snyde dig selv for at se nærmere på en Laguiole-proptrækker. Laguiole har eksisteret i mere end 150 år, og den lange erfaring mærkes tydeligt i det gennemførte design og følelsen, når du holder proptrækkeren i hånden. Proptrækkeren har et smukt træindlæg, og folieskæreren er indbygget.

  Kender du løftearmsproptrækkeren og dens geniale system?

  En løftearmsproptrækker kaldes også en kaninproptrækker eller en houdiniproptrækker – kært barn har som bekendt mange navne. Proptrækkeren findes i mange forskellige varianter, som alle har det tilfælles, at et par “arme” holder proptrækkeren fast om flaskens hals, mens du med et håndtag trykker proptrækkerens spiral ned gennem korkproppen. Herefter kan proppen let trækkes op helt uden anstrengelser.

  Vores proptrækkere fra Pulltex bygger på en videreudvikling af løftearmsteknologien og er derfor særdeles populære. Du kan få dem med håndtag i forskellige eksklusive materialer som ben, horn og rosentræ, som betyder, at de ligger ekstra godt i hånden. De oser af kvalitet og vil uden tvivl opgradere din vinsamling og det samlede indtryk, når du serverer en af dine yndlingsflasker for dine gæster.

  Den enkle og klassiske proptrækker passer til enhver lejlighed

  Som du kan se, tilbyder vi en lang række proptrækkere med forskelligt udseende og forskellig teknologi. Der er både noget til dig, der elsker elektroniske dimser og dig, der sætter pris på godt håndværk og eksklusive materialer. Og så er der selvfølgelig noget til dig, der sætter pris på det traditionelle – som fx den klassiske proptrækker, der ikke har ændret sig gennem mange, mange år.

  Proptrækkeren består af en ring, der sættes ned over flaskens hals, en spiral og to vinger. Når du drejer spiralen ned i flasken, hæver de to vinger sig – og når du presser dem ned igen, løftes proppen op af flaskens hals. Ulempen ved denne type oplukker er, at den kan kræve en hel del finger- og armkræfter, hvis proppen er genstridig. Fordelen er, at den er enkel, og at de fleste ved, hvordan den skal betjenes. Derudover er udseendet så klassisk, at proptrækkeren nærmest er et symbol på vinkulturen og den nydelse, der er forbundet med at trække en fantastisk årgangsvin op.

  Giv en gaveæske til vinelskeren, der har alt

  Fødselsdage, jul, fars dag og mors dag. Der er anledninger nok til at give gaver, og sommetider kan det være svært at finde på den helt rigtige gave, der både er personlig og anvendelig. Det kan vores gaveæsker måske være løsningen på.

  En gaveæske med en flot vinoplukker og alt det nødvendige tilbehør er den perfekte gave til en, der holder af god vin. Ved du, at gavens modtager er vild med elektronik og sjove gadgets, vil en gaveæske med en elektrisk proptrækker uden tvivl give smil på læben. Der findes også varianter med de smarte air pump-proptrækkere, hvis modtageren foretrækker en proptrækker, der ikke skal lades op. Med i gaveæskerne følger typisk forskelligt tilbehør som vinilter, folieskærer og en vinprop. Du kan læse mere om æskerne ved at klikke dig ind på dem.

  Sådan opbevarer du en åben flaske vin

  Du har anskaffet dig en smart proptrækker og har åbnet et par gode flaske vin til dine gæster og dig. Men nu er gæsterne gået hjem, du er på vej i seng – og der er stadig en halv flaske tilbage. Kan den gemmes, eller må du bare affinde dig med, at de dyre dråber går til spilde? Det afhænger af mange forskellige ting, men vi vil alligevel forsøge at give dig et svar her.

  Den første afgørende faktor er, hvor meget vin der er tilbage i flasken. Jo mindre vin, der er tilbage i flasken, jo mere ilt er der også plads til. Og det er netop oxideringen fra ilten, vi gerne vil undgå. Vinens alder spiller også en rolle. En ung vin kan bedre holde sig til dagen efter end en ældre vin.

  Det er aldrig optimalt at gemme en åben flaske vin, men kan du selv gøre noget for at opbevare vinen bedre? Ja, det kan du godt. Du kan fx bruge en vinstopper med vakuumpumpe, som suger luften ud af flasken og skaber vacuum for at undgå iltning. Du kan også blot sætte proppen på flasken igen og opbevare den stående i køleskabet. Når flasken står op, er vinens overflade mindre, end når den ligger ned, og du nedsætter iltningen.

  Kontakt os, hvis du har spørgsmål

  Kunne du tænke dig at vide mere om en bestemt proptrækker i vores sortiment? Har du brug for hjælp til at vælge den helt rigtige gaveæske? Uanset hvilket spørgsmål du mangler svar på, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi elsker vinens verden, og vi vil meget gerne hjælpe dig med at købe det helt rigtige udstyr til at få det optimale ud af din vin. Kontakt os på telefon 71 99 29 25 eller send en mail til info@wineman.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

 • Vinkøler

  Nyd fordelene ved at bruge en vinkøler – hver gang

  Noget af det, som kan irritere os, der elsker vin lidt mere end den gennemsnitlige dansker, er når du glemmer at nyde vinen, mens den har den helt rigtige temperatur. Så skal du pludselig affinde dig med, at oplevelsen af vinen ikke er nær så god, som den kunne have været. Og det er faktisk noget, der sker, uanset hvor god den vin, du har åbnet, er. Det er måske endda endnu mere ærgerligt at drikke en potentielt rigtigt god vin ved en temperatur, hvor den ikke lever op til sit ypperste. 

  Selvom det hjælper, er problematikken ikke helt løst ved at opbevare dine vine i et dedikeret vinkøleskab eller i en veltempereret vinkælder, hvis du er heldig at have adgang til sådan én. For så snart du fjerner vinen fra sine kølende omgivelser og trækker proppen ud, begynder den proces, der i værste fald kan reducere kvaliteten af vinen mere og mere, for hvert minut der går. 

  Men det problem er heldigvis til at løse effektivt med en vinkøler. Og med en vinkøler fra Wineman.dk giver du dig selv og eventuelt de gæster, du er vært for ved en given anledning, de bedste forudsætninger for at nyde de gyldne dråber. For når du endelig har serveret din vin, skal den selvfølgelig ikke blive for varm i en fart. Det upraktiske ved at lade vinen stå på bordet uden nogen form for nedkølingsmetode er, at den vil tilpasse sig temperaturen omkring den. Det betyder, at hvis den står i en varm stue eller ved et sommerligt arrangement udendørs ved en temperatur på 20-23 grader celsius, vil vinen langsomt blive for varm – men står den derimod i køligere omgivelser, vil den langsom sænke sin temperatur eller holde den temperatur, som eksempelvis en god hvidvin bør serveres og drikkes ved.

  Her er fem gode grunde til at købe en vinkøler

  • - En vinkøler løfter dine hjemlige oplevelser med hvidvine og mousserende vine markant. 

  • - En hvidvin er en ret billig måde at løfte kvaliteten af dine vine på sammenlignet med andet tilsvarende temperaturregulerende udstyr til hjemmet.

  • - En god vinkøler kan fungere som et stilfuldt socialt samlingspunkt, der gør oplevelsen af at nyde et godt glas vin speciel og mere eksklusiv uden nødvendigvis at være alt for højtidelig.

  • - I forhold til, hvor stor nydelse en vinkøler kan give dig som vinelsker, er det ikke noget, der kræver særligt meget besvær; den er nem at opbevare og nem at finde frem i en fart, når du for eksempel får uventet besøg.

  • - En vinkøler er et bæredygtigt og transportvenligt alternativ eller en oplagt tilføjelse til de dedikerede vinkøleskabe.   

  I de nedenstående afsnit vil vi uddybe nogle af de gode grunde til at købe en vinkøler og også give dig et par tips med på vejen til at få det bedste ud af den. Brug eventuelt vores tips til at spore dig ind på, hvilken model, der er den mest ideelle for dig.

  Vær opmærksom på, hvad den ideelle temperatur for din vin er

  Det er klart, at du sørger for at holde dine vine behørigt afkølede, når du opbevarer dem i dit køleskab. Og måske har du som sagt et dedikeret køleskab, hvor du opbevarer din vin i dag. Det er naturligvis en god ting. Men hvis du ikke har et decideret vinkøleskab, er en vinkøler en rigtigt god og effektiv løsning til at skabe den rigtige temperatur for vinen. For den temperatur, der findes i dit almindelige køleskab, er ikke altid den optimale temperatur. Det er fordi, dit køleskab helst skal holde en bestemt middeltemperatur, der for eksempel også egner sig til opbevaring af forholdsvist følsomme fødevarer som kød, grøntsager, mælkeprodukter – og altså af og til også vin, som rettelig er mindre følsom end de fleste af de varer, vi nævner her. 

  Problemet med køleskabet er altså, at det er svært at optimere de fleste køleskabe til én specifik ting. Og her er det ofte vinen, der underprioriteres, i og med at den nok skal holde sig i lang tid. En vinkøler er derfor en vigtig tilføjelse til dig, som har brug for at holde vinen klar til at blive nydt – selv længe efter, at du har åbnet den. Og hvem her i verden ønsker sig ikke lidt mere nydelse i livet gennem en vinkøler, som du kan bruge igen og igen?

  Sørg derfor for at vælge en god vinkøler, der passer dig og dit behov. For der er stor sandsynlighed for, at det kan blive svært at undvære den ved middagsbordet, særlige lejligheder og de varme sommeraftener under den åbne himmel.

  Vinkøleren: Et sikkert hit til alle lejligheder og anledninger

  I modsætning til de køleskabe, man kan få, der kræver specialiseret teknik, strøm og konstant vedligehold, er en vinkøler et omkostningseffektivt alternativ, der kan give dig noget nær det samme niveau af værdi og glæde, når alt kommer til alt. I hvert fald kan vinkøleren noget, som vinkøleskabet ikke kan. Og så kræver de kun minimalt vedligehold, da der ikke er nogen elektroniske dele som i de øvrige apparater til nedkøling af vin. 

  Det er således et redskab, der bare virker og på ingen måde skaber grund til bekymring. Et sikkert hit, hvis du holder af at gøre lidt ekstra ud af tingene og gøre dine smagsoplevelser noget bedre på en måde, der er enormt let at håndtere. 

  Når først du har anskaffet dig en god vinkøler, kan du hurtigt tage den i brug, lige når du skal bruge den. Selv når der kommer uventede gæster, du gerne vil byde på en lækker forfriskning i farten. Mens de fine vinkøleskabe repræsenterer det ypperste inden for nedkøling af vine, er vinkøleren et rigtigt fint og meget billigere alternativ, som også er en håndterbar og praktisk løsning, der ikke kræver nogen større ombygning eller nyindretning for at skaffe den nødvendige plads. Den mest væsentlige forskel er, at du har mulighed for at opbevare en enkelt flaske vin (med nogle modeller lidt flere) ad gangen. 

  Men når du blot har brug for at holde vinen på bordet kølig til en social sammenkomst eller på en hyggelig aften med god vin, er en vinkøler alt, hvad du har brug for. 

  Markante fordele med få midler

  Du kan naturligvis bruge din vinkøler fuldstændig, som du har lyst til. Brug den for eksempel også til de andre sommerdrikke på de varme dage, hvor solen står højt på himlen, og der gerne må være lidt mere schwung over serveringen. Læg patentflasken med den hjemmelavede hyldeblomstsaft eller kombucha i vinkøleren – og straks præsenterer den sig langt mere indbydende og eksklusivt, samtidig med at den kolde drik giver den læskende fornemmelse, du har brug for i varmen på en nydelig og afkølende facon.

  Vinkøleren er tilmed en klassiker, der også er meget mere miljøvenlig end sine avancerede elektroniske pendanter. Nyd dine drikke med langt bedre samvittighed angående naturen, mens du nyder, at din køler bare er… cool. For at bruge vinkøleren er bare en effektiv måde at lægge en særligt god stil for dagen, når tingene gerne må være fuldstændigt efter bogen og måske lidt mere til.

  Er der jævnligt grund til at fejre succeserne her i livet, er vinkøleren en ting, der sætter ekstra streg under det gode ved alting. Til dem, der holder af at åbne en flaske champagne, når der er noget at glæde sig over eller noget at fejre. Et klassisk element, som hører sig til hos dem, der sætter pris på traditioner og at have styr på det behørige tilbehør. Hos os – der har alt, hvad du skal bruge, i tilbehør til vin – finder du naturligvis også et udvalg af isspande, der sikrer, at alt er lige som det skal være til festen, farverige drinks i haven eller til højtiden. En stilsikker vinder, der både fungerer lige godt til pomp og pragt og afslappede stunder i sommersolen.

  Find forskellige vinkølere, der passer til din personlige stil

  Som vi påstod indledningsvist, er livet for kort til at smage på vin, der ikke har den helt rette temperatur. Det har vi en løsning på. Vi har masser af forskellige typer af vinkølere at vælge mellem. Der er derfor noget til enhver smag. Ønsker du noget, der er lidt til den humoristiske side, kan du vælge en flaskekøler fra MAÎTRE. Denne trækkes ned over flasken – og din flaske har nu et fint jakkesæt på. Ønsker du derimod noget, der fylder mindre og ser mere minimalistisk ud, kan en Winchill-vinkøler også vælges. Denne er ikke kun en vinkøler men også en skænkeprop. Du fører den blot ned i vinen, når du har åbnet den, og så holdes vinen på den rigtige temperatur.

  Som du kan se, har vi rigtigt mange forskellige vinkølere, der passer til forskellige lejligheder og forskellige behov. Nogle har hank og egner sig bedst til en skovtur eller en tur i parken med ternet tæppe og lækkerier i kurven, mens andre har et klassisk stilfuldt design i fx stål, som passer bedst til bordet med den hvide dug, hvor alt skal være lige efter kunstens regler. 

  Du kan også finde mere specialiseret tilbehør, som relaterer sig til nedkøling af forskellige drikkevarer. Isspanden er svær at undvære, når du skal byde på drinks på en festlig aften derhjemme – men vi har også kølende hældepropper, hvor en afkølet kerne med eller uden ilter sænkes ned i flasken for at køle vinen. 

  Køb din vinkøler hos Wineman.dk

  Valget er ultimativt dit. Vælg den model, der passer til din stil og glæd dig over, at alle produkter, du finder her på siden, kan få din vin til at smage bedre, hver gang du åbner en ny flaske. For som det har været et anerkendt mantra for vin-connaisseurs længe; “Når vinen først er lavet, er der ikke noget, der kan forbedre smagen af vinen mere, end temperaturen kan”. 

  Vi ønsker dig naturligvis rigtigt god fornøjelse samt mange hyggelige og festlige stunder med din nye vinkøler. – Skål!  

 • Folieskærer

  Folieskærer – et praktisk værktøj til din vinsamling 

  Historisk set brugte man folie på vinflaskerne for at forhindre, at eventuelle skadedyr ville gøre skade på korkproppen. I dag behøver vi dog ikke bekymre os om dyr i vinkælderen, men folien på vinflaskerne har fået lov at blive. I dag bruges den dekorativt og fungerer udelukkende som pynt på flasken. 

  I dag er emballagen lavet af plast eller alufolie, hvorimod den før i tiden var lavet af bly. Det er heldigvis blevet udfaset på grund af de giftige stoffer, der findes i bly, og som kunne trænge ind i vinen. 

  Åbn vinflasken ved hjælp af en folieskærer 

  En folieskærer til vin findes i forskellige former og størrelser. Typisk består de af en glat overflade, der passer, så den kan ligge godt i hånden. På undersiden er der en kniv, der nemt kan gå ind og skære nøjagtigt rundt omkring flaskens hals, når folieskæreren drejes rundt om toppen af vinflasken. 

  Ved brug af en folieskærer, efterlader du flasken med et pænt og rent snit folien. Du bør altid lade den resterende folie omkring flaskehalsen sidde, for den kan nemlig fange eventuelle dråber, der måtte løbe ned ad flasken, når du skænker den i glas. Folieskærere er lette at bruge, og de kan være en rigtig god tilføjelse til din samling af vintilbehør. 

  Gør åbningen af en flaske vin gnidningsfri med en folieskærer 

  At åbne en flaske vin har sine risici. Selv de professionelle, der får det til at se legende let ud, kan ende med en uskarp og åben kant i folien. De fleste sommeliers og bartendere bruger derfor ofte den lille kniv, som en folieskærer er. Den er typisk indbygget i selve oplukkeren, så de nemt og på ingen tid kan lave et rent og skarpt snit lige i flaskehalsen. Hvis du drikker eller serverer vin derhjemme, kan en folieskærer i god kvalitet gøre denne proces både sikrere og mere problemfri.

  Klik din nye folieskærer hjem fra vores udvalg her på siden og udvid din vinsamling med lækkert tilbehør, som altid vil sikre dig en god oplevelse, når du hiver en god flaske vin frem fra vinkøleskabet eller vinreolen. 

 • Decanter

  Udvid vinsamlingen med en decanter og opnå det fulde potentiale af din vin 

  Er du ikke den helt store vin-connaisseur, sidder du måske og tænker, hvad er dekantering af vin? Dekantering af vin betyder langsomt at hælde vin fra flasken i en anden beholder, så eventuelt bundfald, også kaldet sedimentet, sorteres fra. Vin dekanteres ofte i en fin glasbeholder, som vinen også kan serveres i. De findes i forskellige former og størrelser, og du kan se vores udvalg her på siden. 

  Hvad er fordelene ved dekantering af vin?

  Dekantering har primært to hovedfordele. 

  1. Dekantering adskiller sedimentet fra væsken. Dekantering handler først og fremmest om at adskille vinen fra sedimenterne, der sætter sig i bunden af flasken. Rødvin indeholder mest sediment, men det er især ældre vine, der har tendens til at skabe bundfald. Sediment i vine er ikke skadeligt, men det smager ubehageligt og kan ofte ødelægge smagsoplevelsen. 

  1. Dekantering forbedrer smagen gennem iltningen. Processen tilfører ilt til vinen. Dette kaldes også at lade vinen ‘ånde’. Dette tillader de smage og aromaer, der har lagt i dvale på grund af fravær af ilt, at udvide og igen frigøre sig i vinen. 

  Sådan bruger du en decanter 

  Dekantering kræver en let hånd og lidt tålmodighed. Sådan bærer du dig ad: 

  1. Hvis vinflasken er blevet opbevaret vandret, skal du tage den af hylden og stille den oprejst i en hel dag inden dekantering. Dette gør det muligt for sedimentet at bundfælde sig i bunden af flasken.

  2. Åbn flasken og vip flaskehalsen mod en decanter. Hold bunden af flasken på en vinkel under 45 grader for at forhindre vinen i at strømme frem og forstyrre bundfaldet.

  3. Hæld vinen i din decanter i et jævnt tempo. Hold øje med, om bundfaldet nærmer sig halsen, og stop med at hælde, hvis du ser noget af bundfaldet nærme sig flaskehalsen.

  4. Vip flasken tilbage til opretstående, og start derefter igen.

  5. Afslut hældningen af vinen, og lad vinen med bundfaldet blive tilbage i flasken.   Her på siden finder du mange forskellige dekanteringssæt. Her er der flere, hvor du ikke skal gøre andet end at hælde vinen i, og så klarer sættet resten. Det gør det ved for eksempel at filtrere vinen gennem et filter. Tag et kig på siden og klik den hjem, som passer bedst ind i din vinsamling.

 • Vakuumpumpe

  Hvordan fungerer en vinprop med vacuum?

  Det er vigtigt at ilte sin vin for at give optimale betingelser til både smag og aroma. Det kan dog også blive for meget af det gode, og hvis din vin ilter for længe – måske endda i flere dage – går det ud over oplevelsen for både dine smagsløg og din lugtesans. Det er ikke sundhedsskadeligt eller på nogen måde farligt at drikke vinen efter nogle dage, men den vil miste sine frugtige noter og blive en mere flad oplevelse, end da den havde iltet lige tilpas meget.

  En vinprop med vacuum fungerer ved at suge luften ud af flasken og skabe et undertryk. Det gøres med en medfølgende pumpe, som er let at betjene – nogle gange er den endda indbygget i selve proppen. Når ilten er ude af flasken, holder vinen på smag og duft i længere tid. Vacuumproppens effekt har dog ikke ubegrænset varighed, så vi anbefaler stadig, at du drikker vinen, inden der er gået alt for lang tid.

  Vacuum-vinprop – hvilke typer findes der?

  I vores sortiment finder du både vinpropper med separate vacuumpumper, vinpropper med vacuumpumpen indbygget og endda en wine preserver, som holder vinen frisk ved at sende argongas ned i flasken, som fortrænger ilten. Alle tre typer forlænger vinens levetid, så valget er måske mest af alt et temperamentspørgsmål. Propperne med indbygget vacuumpumpe er den mest kompakte løsning. De fylder nærmest ingenting og er derfor også lette at have med på farten. Den separate pumpe er smart, hvis du gerne vil sætte en helt enkel prop på vinen, mens varianten med argongas er en gadget uden lige, som for alvor vil imponere dem med hang til tekniske spidsfindigheder.

  Få vores hjælp til at finde din næste vinprop med vacuum

  Kunne du tænke dig at forlænge din vins levetid med en smart vacuum-vinprop, men ved ikke helt, hvilken du skal vælge? Så hjælper vi dig gerne på vej. Kontakt vores kundeservice på telefon 71 99 29 25 eller send en mail til info@wineman.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

 • Vinpropper

  Den klassiske vinprop

  Nogle gange er det enkle lige det, der skal til. En klassisk vinprop kan sagtens være tilstrækkelig, hvis du blot skal gemme en rest vin til dagen efter. Hos os finder du de smarte, cylinderformede vinpropper i metal, som uden problemer kan passe ned i enhver vinflaske. Nogle har fine detaljer af fx kork, mens andre har en gummibelægning, der sikrer, at de slutter helt tæt. Vinpropperne kan også bruges, hvis du har vinflaskerne til at stå på bordet i mange timer og vil lægge en dæmper på iltningsprocessen, inden vinen rammer glasset.

  En lidt anderledes, men også simpel løsning, er vinpropper af silikone. Denne type prop slutter helt tæt, fordi den danner et vakuum, og flasken dermed er hermetisk lukket. Det er en stor fordel, hvis du er nødt til at opbevare vinen liggende. Skulle flasken vælte, fx under transport, er der heller ingen skade sket.

  Vinpropper, der holder vinen frisk med vacuum

  De lidt mere avancerede vinpropper holder din vin fuld af smag og aroma ved at skabe et undertryk i flasken. Det gøres typisk ved hjælp af en håndpumpe, som enten er indbygget i selve proppen eller følger med som tilbehør. Når der skabes vacuum i flasken, kan vinen holde sig frisk i flere dage. Dog er holdbarheden stadig ikke ubegrænset, så det er en god ide at få drukket de sidste glas, inden der er gået alt for lang tid.

  Hvorfor bør du bruge vinpropper til din vin?

  Du bør bruge vinpropper, fordi en åben vin inden for relativt kort tid vil oxidere. Oxidering er den proces, der sker, når vinen kommer i kontakt med ilt. Du kan sammenligne det med et æble, der bliver brunt – det skyldes også oxidering, men er blot mere synligt. Når vinen oxiderer, vil den miste sin frugtagtige smag og aroma, og smagen bliver i det hele taget mere fad. Går det helt galt, vil vinen med tiden begynde at smage af eddike, og så er der ikke andet at gøre end at kassere den.

  Med en vinprop kan du forsinke processen, men det er ikke en magisk genvej til at holde vinen frisk i ugevis. Derfor anbefaler vi altid, at du drikker vinen så tæt på åbningstidspunktet som muligt.

  Sådan forlænger du vinens levetid så meget som muligt

  Ud over at bruge en vinprop – og måske endda en vacuumpumpe – er der et par andre forholdsregler, du kan have i tankerne.

  Normalt skal en vin opbevares liggende for at holde korkproppen fugtig og tætsluttende, men har vinen været åbnet, forholder det sig anderledes. Her skal vinen nemlig helst opbevares stående, fordi den på den måde har en mindre overflade og dermed mindre kontakt med luften. Derudover skal vinen i køleskabet for at holde sig længst muligt. Husk blot at tage den ud igen, lidt før du skal drikke den, for at den kan nå at temperere.

  Som tommelfingerregel kan en ung vin holde sig lidt længere end en ældre vin, når først den er blevet åbnet. Ofte er det dog en smagssag, om man synes, vinen stadig kan drikkes eller ej. Derfor kan du altid prøve dig frem – det er ikke farligt at drikke en vin, der har stået lidt for længe. Det er højst en lidt kedelig oplevelse med mindre smag og duft, end du er vant til.

  Kontakt os, hvis du har spørgsmål

  Vi elsker vin og alt, hvad der hører til. Derfor er vi også klar til at svare på alle spørgsmål, du måtte have til produkterne her på siden. Du kan kontakte vores kundeservice på telefon 71 99 29 25 eller sende en mail til info@wineman.dk, så hjælper vi dig videre.

 • Rengøring & opbevaring

  Når du så har nydt din vin, kommer den mindre sjove del, nemlig rengøringen. Mange putter deres glas direkte i opvaskemaskinen. Dette slider hurtigt på glassene, hvilket er en irriterende detalje over længere tid. Derudover har vinglas en sådan opbygning at de nemmere vælter i opvaskemaskinen hvilket kan knuse glassene. Men her hos Wineman.dk ønsker vi at vedligeholde alle vinglas. Derfor har vi selvfølgelig en løsning på dette problem. Hos os kan du få nogle silikone greb til opvaskemaskinen. Med de smarte silikone-greb til opvaskemaskinen kan du sørge for at dine glas er hele og uden ridser når de kommer ud af opvaskemaskinen. Sættet indeholder 4 styks så du kan passe på alle dine glas når vennerne har været forbi. Med disse undgår du at skulle købe nye glas hver gang du har haft besøg.

 • Vindispenser
per page
Viser 1 - 45 ud af 112 produkter
Viser 1 - 45 ud af 112 produkter

Hos Wineman.dk har vi forskellige typer af vintilbehør, deriblandt proptrækkere, remedier til servering af vin, nogle flotte vingavesæt, forskellige typer af vinpropper, smukke vinkøler, og de helt perfekte remedier til rengøring og opbevaring af dine vinglas og karafler.Er du en rigtig vinspecialist? Hvis du har alle de rigtige remedier til vinen, så kan du formentligt tjekke den boks af. Viden om vin er ikke nok til at imponere vennerne længere desværre. Nu bliver man også nødt til at have alle de gode gadgets til vinen. Når man så taler om de rigtige ting til vinen, så kan man selvfølgelig diskutere hvad de består af, men det er selvfølgelig op til en selv hvor langt man vil gå, hos Wineman.dk går vi hele vejen, og du må gerne gå med os.