Vinglas | Køb flotte vinglas af høj kvalitet hos Wineman.dk - Wineman.dk ApS

Vinglas  Der er 81 produkter.

Vælg en underkategori:

 • Hvidvinsglas
 • Rødvinsglas
 • Andre glas
 • Gin glas

  Hvorfor er et ballonglas det optimale gin og tonic-glas?

  De typiske gin-glas kaldes ballonglas pga. deres store, runde skål. De har deres oprindelse i Spanien, og du kan derfor også støde på den oprindelige betegnelse, ‘copa de balon’. Glasset i sig selv er utroligt dekorativt, men det er ikke den eneste grund til, at det ser ud, som det gør. Gin-glassets udformning har nemlig indflydelse på en række faktorer, der optimerer oplevelsen af din gin-baserede drink:

  • Optimale betingelser for drinkens aroma

  • Mulighed for at holde den optimale temperatur

  • Plads til at eksperimentere med garnish

  Er du gin-entusiast med hang til at eksperimentere med nye smagssammensætninger og varianter, kan du ikke undvære de rigtige glas til formålet. Faktisk kan den samme gin opleves helt forskelligt, alt efter hvilket glas du serverer den i, og hvor gode betingelser du giver den for at udfolde sit potentiale. Nedenfor uddyber vi, hvordan det rigtige glas kan løfte din gin-oplevelse til helt nye højder.

  Lad aroma og smag komme til deres ret med det rigtige gin-glas

  Ballonglas har en stor diameter i forhold til mange andre glas, hvilket betyder, at du giver din drink en stor overflade. Den store overflade giver de forskellige aromaer i din drink frit spil, og du løfter så at sige duftene helt op til din næse, hver gang du hæver dit glas for at tage en tår. Pga. det tætte samspil mellem vores lugte- og smagssans får du en ekstra dimension i oplevelsen af din gin ved at give aromaen så gode betingelser som muligt. Det er især en fordel, når du drikker de klassiske gin-typer med noter af citrus og blomster, men glassene er faktisk velegnede til at fremhæve smag og aroma i enhver tænkelig type gin.

  Især efter opblomstringen af interessen for gin gennem de seneste år er der kommet fokus på de forskellige smagsnoter; hvor en gin tidligere primært smagte af enebær, eksperimenteres der nu på mange mindre destillerier med forskellige krydderier og botanicals. Med det rigtige gin-glas kan du få det maksimale ud af alle de spændende typer gin, der nu findes på markedet. 

  Prisen på en god flaske gin kan ofte løbe op i adskillige hundrede kroner, dertil kommer den rigtige tonic og garnish. Et gin-glas af høj kvalitet er derfor en rigtig god investering for at få det optimale ud af din gin, uanset om den skal bruges til en klassisk gin og tonic, en Tom Collins eller Singapore Sling.

  En G&T skal nydes kold – det kan glasset hjælpe med

  Når du bestiller en gin og tonic på en bar, mangler den som regel ikke isterninger – tværtimod har du måske undret dig over, om det nu også er nødvendigt med helt så meget is. Svaret er, at det ikke er bartenderen, der forsøger at snyde dig ved at hælde godt med is på. En G&T skal simpelthen nydes helt kold, og det kræver sin is. Her kommer den store skål på et ballonglas igen til sin ret. Den sikrer nemlig, at der både er plads til din drink og en ordentlig portion isterninger, gerne en 10-15 stykker. Samtidig sørger den lange stilk på glasset for, at varmen fra dine hænder ikke giver din gin og tonic en for høj temperatur – præcis som du kender det fra et traditionelt vinglas.

  Det optimale gin-glas giver god plads til garnish

  En klassisk gin og tonic med det obligatoriske stykke agurk og et drys friskkværnet peber skal man ikke kimse ad. Den taler til de fleste, er perfekt som velkomstdrink, som afrunding på et lækkert måltid og i mange andre situationer. Det er kort sagt en klassiker, som nok ikke går nogen steder lige foreløbig. Det betyder dog ikke, at det ikke er tilladt at eksperimentere med andre typer garnish og udvikle nyskabende variationer af den klassiske drink. I forvejen har gin, som vi kender den, gennemgået en enorm udvikling de seneste år – så hvorfor ikke også lade tilbehøret tilføre nye smagsdimensioner?

  Der er ingen regler, og det er kun dine personlige præferencer og din fantasi, der sætter grænserne. Udnyt størrelsen på dit gin og tonic-glas til at bruge både rigeligt med is og garnish – det ser både festligt ud og kan skabe helt nye smagsoplevelser. Mange bruger garnish til at forstærke smage, der allerede findes i deres gin i forvejen. Det kan fx være appelsin, citron eller lime, der fremhæver citrusnoterne i en frisk gin. Du kan også eksperimentere med kontrasterende smage og fx tilføje noget sødt til en syrlig gin. Det er lidt mere vanskeligt og kræver mere øvelse, men du kan være heldig at skabe noget helt nyt, som måske endda bliver en ny favorit. En festlig gin og tonic med masser af garnish og is kaldes også en spansk gin og tonic, og mange mener, at de allerbedste G&Ts findes i netop Spanien, hvor ballonglasset også har sin oprindelse.

  Find et gin-glas, der understreger din personlige stil

  Vi kan hjælpe dig, uanset om du søger enkle gin-glas, der glider ubesværet ind i din øvrige borddækning og ikke gør det store væsen af sig eller mere iøjnefaldende glas, der i sig selv udgør et dekorativt element på det veldækkede bord. Det kunne fx være vores vintageinspirerede gin-glas med skåret glaseffekt, som på samme tid er både klassisk og meget trendy lige nu. Det vintage-inspirerede udseende spiller perfekt sammen med den lange historie, der ligger bag en gin og tonic, som vi kender den. I den anden ende af spektret finder du de helt enkle glas fra Juniper, som både er stilrene i deres udtryk og kan gå i opvaskemaskinen. Det er perfekt for dig, der ikke har tålmodighed til at vaske dine glas op i hånden – eller til restauranter og barer, hvor tingene skal gå stærkt, og servicet skal kunne holde til lidt mere.

  Spørg os om alt, der handler om gin og tonic-glas

  Hos Wineman.dk er vi ikke i tvivl om, at ginens genfundne popularitet er kommet for at blive. Vi er vilde med gin, og derfor kan vi også rådgive dig om købet af de helt rigtige glas. Uanset om du leder efter enkelte glas til din næste private fest eller store partier til din bar eller restaurant, kan vi hjælpe dig. 

  Ring til os inden for åbningstiden eller send os en mail, så vil vi med glæde hjælpe dig med dit køb. Vi ved nemlig, hvor meget det rigtige tilbehør betyder for den samlede oplevelse af den perfekte, gin-baserede drink.

 • Whiskyglas
 • Cognac glas
 • Portvinsglas
 • Romglas
 • Champagneglas

  Kend de tre klassiske champagneglas

  Det mest anvendte champagneglas er uden tvivl den model, der kaldes flute. Det er kendetegnet ved at være højt og smalt og sandsynligvis det glas, som flest forbinder med et “rigtigt” champagneglas. Men faktisk skelnes der ofte mellem tre forskellige typer, som vi vil uddybe her:

  • Flute-champagneglas

  • Tulip-champagneglas

  • Coupe-champagneglas

  Flute-champagneglas – giver boblerne liv på smukkeste vis

  Som nævnt er flute den variant af champagneglas, du oftest støder på. Og det er der nok en grund til. Glasset er med sin lange stilk og slanke udseende en særdeles festlig og dekorativ tilføjelse til enhver særlig lejlighed, og samtidig matcher det stilfulde udseende de dyrebare dråber, der skal hældes i, og giver et eksklusivt udseende. Kendetegnende for flute-glasset er desuden den smalle åbning, som er designet til at skabe en så lille overflade som muligt – en lille overflade betyder nemlig, at champagnen bevarer kuldioxiden i længere tid og dermed også den perlende og forfriskende fornemmelse. 

  Derfor er flute-glasset et godt valg, hvis champagnen skal skænkes et stykke tid før, den skal drikkes. Det kan fx være, at den skal bruges som velkomstdrink og stå klar, når gæsterne ankommer. I de tilfælde giver det høje glas også den fordel, at det lader boblerne stige stille og roligt opad i en smuk perlerække – glasset bevarer altså ikke kun den rigtige boblende sanseoplevelse, den lader også champagnens særlige egenskaber fremgå visuelt på smukkeste vis.

  Tulip-champagneglas – lader aromaen udfolde sig

  Et tulip-champagneglas har mange fællestræk med flute-glasset, men adskiller sig også på nogle områder. Glassets formsprog minder om hovedet på en tulipan, og det er også her, det har sit navn fra. Ligesom med flute-glasset får du et glas med en lang stilk og et slankt udseende sammenlignet med de fleste traditionelle vinglas. Det adskiller sig dog ved at være bredere i bunden, hvilket – ifølge nogle – giver mere plads til champagnens aroma og en mere fyldig smagsoplevelse. Samtidig sørger den begrænsede diameter på glassets åbning for, at champagnen ikke taber pusten, men bevarer sine mousserende egenskaber så længe som muligt.

  Coupe-champagneglas – festens midtpunkt

  Coupe-champagneglasset havde sin storhedstid i 1940’erne og 1950’erne, men ses stadig fra tid til anden. Glassene kaldes også sommetider champagneskåle pga. deres karakteristiske udformning. Den store fordel ved denne type glas er, at de ser enormt festlige ud og leder tankerne hen mod fordums storslåede fester á la The Great Gatsby. Ulempen er, at den store overflade får kuldioxiden i champagnen til at fortage sig ret hurtigt – så det er altså ikke her, champagnen skal skænkes op i alt for god tid. Coupe-glas bruges også ofte som cocktailglas til fx martinis og daiquiris.

  Pas godt på dine champagneglas

  Når du rengør din champagneglas, er nænsomhed nøgleordet. Det gælder ikke kun, fordi stilken typisk er tynd og lidt skrøbelig – det gælder også, fordi din opvasketeknik har direkte indflydelse på oplevelsen af champagnen. Den vigtigste regel er, at du skal være varsom med at overbruge sæbe og helt undgå sulfo og afspændingsmiddel. Både sulfo, afspændingsmiddel og sæberester ødelægger oplevelsen af de små, boblende perler, der stiger op gennem glasset. Derfor er det en god idé at vaske glassene forsigtigt af i hånden og sørge for, at der ikke er nogen som helst spor af sæbe tilbage bagefter.

  Enke krystal-champagneglas eller vintage-inspirerede glas – vi hjælper dig med at vælge

  Hvis du føler dig en smule overvældet af de mange valgmuligheder, er hjælpen ikke langt væk. Vi kender vores sortiment af champagneglas ud og ind, og vi hjælper altid gerne med at finde den rigtige type til dig. Sortimentet spænder bredt – lige fra vintage-inspirerede glas med fine detaljer og krummelurer til noget af det mest enkle, du kan finde. Er du på jagt efter en gaveidé, kan vi anbefale at købe et af vores sæt med to eller flere glas.

  Kontakt os gerne pr. telefon inden for åbningstiden eller send os en mail. Vi glæder os til at hjælpe dig.

Vinglas – det vigtigste udstyr til vinelskeren

Du kender den. Nydelsen ved at åbne en flaske vin, som du virkelig har glædet dig til. Lyden af vinen, der skænkes op i glasset. Duften, når du ilter vinen og løfter glasset op til næsen. Fornemmelsen af et glas, der ligger perfekt i hånden og har den helt rigtige tyngde. Egentlig kræver den perfekte vinoplevelse kun to ting: den rigtige vin og det rigtige glas.

Her finder du vores udvalg af vinglas til alle typer vin, spiritus og cocktails. Vi ved, hvor afgørende det rigtige glas er for oplevelsen af din vin – et forkert vinglas kan give skår i glæden og gøre en ellers god vin til en skuffende oplevelse, mens et velvalgt vinglas kan fremhæve de bedste kvaliteter i din vin.

per page
Viser 1 - 45 ud af 81 produkter
Viser 1 - 45 ud af 81 produkter

Hvor meget betyder det rette vinglas?

Som de nørder, vi nu engang er, er vi fristet til at sige, at det rigtige vinglas er altafgørende. Du kan selvfølgelig drikke din vin af næsten hvad som helst, og der er som sådan ikke noget, der er rigtigt og forkert. Oplevelsen kan dog forbedres betragteligt ved at vælge et vinglas, som gør din vin nogle tjenester og fremhæver alt det, du gerne vil fremhæve. 

Her på siden vil vi guide dig gennem forskellige typer af vinglas og forklare, hvornår det er en god ide at vælge det ene eller det andet. De fleste er bekendte med rødvinsglas og hvidvinsglas – men vidste du også, at forskellige druer ofte drikkes af forskellige glas for at dyrke de egenskaber, de hver især har? At udvælge det rigtige glas kan dermed udvikle sig til lidt af en videnskab, men det behøver faktisk slet ikke at være så kompliceret. Mere om det i de følgende afsnit.Vinglas til rødvin – find det rigtige

En rødvin er ikke bare en rødvin, og det samme kan siges om et rødvinsglas – det er ikke bare et glas. Ordet dækker nærmere over en hel række af forskellige vinglas, som er specielt egnede til forskellige typer rødvin. Helt groft opdeles rødvinsglas ofte i tre forskellige typer:

 • Bordeauxglas
 • Bourgogneglas
 • Universalglas

Bordeauxglasset er kendetegnet ved at være relativt smalt og højt for et rødvinsglas, og det har en smal åbning. Det koncentrerer vinens aromaer mere, end et større glas med større åbning ville gøre, og derfor er det velegnet til de lidt tungere vine med masser af krop. Samtidig medfører glassets udformning, at vinen rammer den bagerste del af tungen, og det lader dig smage de frugtige noter som det første, mens syren indtager en plads længere i baggrunden. Bordeauxglasset er, som navnet antyder, et vinglas, der er egnet til druer fra Bordeaux-regionen. Har du en hang til de blå druer som merlot og cabernet sauvignon, er du derfor rigtig godt stillet med et bordeauxglas.

Bourgogneglasset er et lidt bredere og kortere vinglas, hvilket giver en større overflade på vinen. Det betyder bedre iltning, og at vinen åbner sig mere. Derfor egner denne type glas sig til de lidt lettere vine: Druerne, som oftest drikkes af et bourgogneglas, er fx pinot noir og barolo. Glassets form lader vinen ramme den forreste del af tungen først – det er nemlig her, der gives det bedste smagsindtryk af den type druer, som bourgogneglasset er beregnet til.

Mange af os har måske kun én type rødvinsglas. Selv om det kan lyde som en lidt skrabet løsning med kun én type vinglas til mange forskellige vine, behøver det slet ikke at være tilfældet. Fx er mange hvidvine faktisk bedre i et universalglas end i et hvidvinsglas, fordi den større åbning lader vinen åbne sig og komme mere til sin ret. Universalglas er typisk lidt mindre end bordeauxglas, mens skålen har den samme tulipanform for at give det bedste indtryk af vinens aromaer og mulighed for at slynge vinen uden at spilde. Tulipanformen med den brede krop og den smalle åbning har desuden den fordel, at alkoholen fordamper langs kanten og ikke forstyrrer duftindtrykket så meget, som den ville gøre i et glas med lige sider. 

Vinglas til hvidvin – det skal du være opmærksom på

Hvad er en lækker forret med fisk eller skaldyr uden et nøje udvalgt glas hvidvin, der er perfekt afstemt til smagsnuancerne i måltidet? Med den rigtige hvidvin kommer du langt, og med det rigtige hvidvinsglas kommer du helt i mål. Et hvidvinsglas er – ligesom rødvinsglasset – som regel et tulipanformet vinglas. Tulipanformen hjælper med at samle vinens aroma, ligesom den gør det lettere at ilte vinen. En faktor, du skal tage højde for i dit valg af vinglas til hvidvin, er størrelsen på glasset. En frisk og sprød hvidvin gør sig godt i et lille glas. Man kan næsten sige, at en vin uden så meget fylde heller ikke har brug for så meget fylde i glasset. Det gælder fx de fleste tyske hvidvine. De større glas skal du vælge til hvidvine med mere tyngde og fylde. De giver mere ilt til vinen, og det egner sig fx til hvidvine fra Bourgogne. Til de komplekse hvidvine kan du også sagtens bruge et mindre rødvinsglas – der er som sagt ingen regler, og du skal vælge de glas, som efter din mening gør noget godt for vinen.

Portvinsglas, champagneglas og andre særlige glas

Det var lidt om de traditionelle vinglas til hvidvin og rødvin. Der findes naturligvis også vinglas til andre typer vin som fx dessertvine og mousserende vine. Kendetegnende for de forskellige typer vinglas er, at de hver især er produceret med fokus på at fremhæve de positive egenskaber hos en bestemt slags vin. 

Vine med meget fylde – og måske en vis alder – har det godt i store glas, der giver en stor overflade og lader både duft og smag udfolde sig. Samtidig kan bitterheden fra garvesyren bedre fordampe og overlade scenen til alle smagsnuancerne. “Mindre” vine bliver præsenteret godt i mindre glas, som koncentrerer aromaen og hjælper den med at nå frem til dine næsebor. Det gælder også for champagne, hvor de klassiske champagneglas både samler aromaen og lader de festlige, små bobler stige opad på smukkeste vis.

Hvad er fordelene ved krystal-vinglas?

Når vi taler om flotte vinglas, der samtidig emmer af kvalitet og klasse, kan vi ikke komme uden om krystal-vinglas. Mange vinkendere og -elskere er passionerede fortalere for netop denne type glas, og det er ikke tilfældigt. Vinglas af krystal udmærker sig nemlig ved både at være stærkt og elastisk, og så kan det mundblæses ekstremt tyndt. Det tynde krystalglas ser ikke kun eksklusivt ud, det har også den fordel, at det ikke påvirker vinens temperatur på samme måde, som et kraftigere glas kan gøre. 

Et vinglas i kraftigt glas ved stuetemperatur kan opvarme vinen uhensigtsmæssigt, mens et helt tyndt krystalglas ikke vil have samme negative effekt. En anden bonuseffekt ved krystalglas er, at de har mere struktur i overfladen end almindelige glas. Det er en fordel, når du slynger vinen rundt for at ilte den – den bliver simpelthen iltet mere, fordi den grovere struktur skaber mere bevægelse i væsken.

Hvor meget bør et vinglas fyldes op?

Et væltet vinglas i ny og næ er svært at undgå, men du kan mindske risikoen for uheld ved at fylde glassene på den rigtige måde. Et vinglas skal som tommelfingerregel kun fyldes op til glassets bredeste sted. Det giver ikke kun mindre risiko for rødvinspletter på dugen, det lader også vinen ilte, fordi overfladen bliver så stor som muligt. Samtidig kan duften bedre stige op fra vinen, og den er som bekendt en helt essentiel del af både smagen og nydelsen af et godt glas vin. Mange hælder for meget vin op i glassene af frygt for at virke nærige, men du gør faktisk dine gæster en bjørnetjeneste ved at hælde for meget op – hæld hellere lidt oftere op og sørg for, at de får det optimale ud af den vin, du har udvalgt til maden.

Sådan holder du rigtigt på dit vinglas

Når du holder rigtigt på dit vinglas – dvs. på stilken – ser du ikke kun ud som en, der har forstand på vin. Du gør også din vin en tjeneste, fordi du ikke lader varmen fra dine hænder påvirke vinens temperatur. Ud over størrelsen og udformningen på dit glas er temperaturen nemlig det vigtigste for, at vinen kan leve op til sit fulde potentiale og give dig den oplevelse, du havde håbet på. Samtidig undgår du at sætte fedtede fingre på glasset, så det ser pænt og rent ud, samtidig med at du virkelig kan studere vinens farve eller gardiner gennem glasset.

Det er også stilken, du skal holde på, når du skal slynge vinen rundt i glasset. Er du øvet, kan du sikkert slynge vinen rundt ved at holde glasset i luften. Mangler du at få de sidste finesser på plads, for at du kan slynge vinen uden at spilde, kan du øve dig ved at sætte glasset på bordet, holde ved stilken og tegne små cirkler med hånden. Det er lidt lettere at styre, og med tiden vil du kunne løfte glasset og ilte vinen i luften som en ægte sommelier.

Lad os hjælpe med at finde de rigtige vinglas

Som du måske har fået indtryk af, kan det kræve lidt overvejelse at finde de rigtige vinglas. Vi vil dog understrege, at det altsammen handler om dit ambitionsniveau. Du kommer rigtigt langt med et godt universalglas – men du kan også gå skridtet videre og udvide din samling med en række forskellige vinglas. Det kan også være, at du næsten altid drikker pinot noir og derfor kun har brug for bourgogneglas. Det afhænger af din smag og dine vaner. 

Har du brug for hjælp til at finde ud af, hvilke glas der er de bedste for dig, skal du ikke tøve med at kontakte os. Vinglas har en stor indflydelse på oplevelsen af vin, og derfor vil vi hellere end gerne hjælpe dig med at træffe de rigtige valg. Ring til os inden for vores åbningstid eller send os en mail, så er du allerede godt på vej mod en bedre vinoplevelse.