Elegant vinopbevaring | Vinreoler i træ og metal med prisgaranti

Vinopbevaring  

Der er 53 produkter.

Vinopbevaring er vigtig, fordi det kan påvirke vinens kvalitet. Hvis vinen ikke er opbevares korrekt, kan den blive ødelagt og miste sin smag. Korrekt vinopbevaring af altafgørende for vinens levetid, og faktorer som temperatur, fugtighed og en liggende placering er vigtig for, hvordan vinens smagsoplevelse bliver.

per side
Viser 1 - 45 ud af 53 produkter
Viser 1 - 45 ud af 53 produkter

Forskellige muligheder for opbevaring af vin

Med vinopbevaring kan man først og fremmest tale om, hvor du placerer flaskerne, når først du har indkøbt dem. Der er nemlig forskellige steder, som egner sig til opbevaring af vinen. Helt overordnet taler man om følgende to muligheder for vinopbevaring: 

  • Et vinkøleskab/opbevaringsskab

  • En vinkælder

Som nævnt kan du for eksempel opbevare vinen i et vinkøleskab eller et opbevaringsskab. Du tror måske, at du vil kunne anvende et normalt køleskab, men det dur desværre ikke. Køleskabet vil over længere tid være en uholdbar løsning, da temperaturen ændrer sig en smule, når du åbner og lukker køleskabet for at få fat i noget andet derinde. Derudover kan der også komme dufte fra madvarer i køleskabet, som kan påvirke oplevelsen, når du endelig drikker den længe eftertragtede vin. 

Har du en stor samling af vine, eller har du altid drømt om at blive ejer af et eksklusivt rum dedikeret til interessen for vin, så er en vinkælder også et ideelt sted at opbevare sine vine. Her bliver vinen ikke forstyrret af forkert luftfugtighed, solpåvirkning eller for høje temperaturer. Ved at undgå disse faktorer skaber du de perfekte rammer for din velvalgte vin.
 

Sådan indretter du en vinkælder

Er du den heldige indehaver af et hus med kælder, og skal du indrette denne til vinopbevaring, så giver vi dig her et par tips til, hvordan du skaber den perfekte vinkælder. 

Måske er din kælder ikke klar til at blive til en vinkælder fra start af, men det kan der selvfølgelig altid arbejdes på. Du kan starte med at affugte din kælder, hvis den er for fugtig. Derefter kan du indsætte en termostat, så du kan holde vinene på den rigtige temperatur, da der nogle gange er lidt koldt i en kælder om vinteren, men varmere om sommeren. Så for at undgå store temperatursvingninger, og at din vin overmodner i det varme vejr, så bør du indsætte en termostat. 

Men én ting er at have styr på fugtighed og temperatur, en anden er at have en konkret opbevaringsløsning til vinen i kælderen – den kan jo ikke bare stå på gulvet. Her hos Wineman.dk har vi to forskellige løsninger på denne udfordring. Du kan enten få dig et opbevaringsskab eller indrette med nogle af vores vinreoler. Vælger du reolerne, kan du stille dem, som du lyster – måske har du brug reoler i flere forskellige højder? For at skabe en ægte vinhule-stemning, kan du også tilføje vores vinhylder og glasholdere til indretningen. Så er du så godt som klar til at fremvise din flotte vinkælder, som med sikkerhed vil overraske og gøre enhver af dine venner jaloux.

Opbevar din vin under den rette temperatur

Når det gælder opbevaring af vin, så stiller forskellige vine forskellige krav til opbevaringen. Helt overordnet kan vi starte med at inddele vin i kategorierne rød- og hvidvin. Læs med her og bliv klogere på, ved hvilken temperatur vinene skal opbevares, og hvilken luftfugtighed der er ideel for dem.

Optimal temperatur for rødvin

En rødvin er den vintype, der bør serveres og opbevares under de højeste temperaturer. Har du et af de smarte vinkøleskabe fra Wineman.dk, bør det stilles på omkring 12-14 grader celsius. Skulle du i stedet være ejer af en vinkælder, og ønsker du at opbevare din rødvin her, så bør du være opmærksom på, at kælderen har forhold, der holder sig inden for dette temperaturspænd. Mellem 12-14 grader har rødvinen det bedst og er klar til servering uden at smage overmodent eller være for langt fra den perfekte serveringstemperatur.

Optimal temperatur for hvidvin

Har du med hvidvin at gøre, skal de opbevares ved lavere temperaturer. Disse bør stå i et vinkøleskab med 10-12 grader celsius. Hvis du har en vinkælder, kan det være svært at have både rødvin og hvidvin dernede, da de to vintyper stiller forskellige krav til temperatur. Du kan dog vælge at holde temperaturen på 12 grader celsius, da det er punktet, hvor de to vine overlapper hinanden. Du kan dog også vælge at få delt kælderen op og lave to rum, et til hvidvin og et til rødvin. Dette er selvfølgelig helt op til vinelskeren selv. Når du holder hvidvinen på den rigtige temperatur, vil vinen være frisk, når du serverer den, og du undgår overmodning og får stadig den fulde smagsoplevelse.

Gå på opdagelse i vores muligheder for vinopbevaring 

Hos Wineman.dk har vi mange forskellige muligheder for opbevaring af vin. Vi har fx flere forskellige vinkøleskabe til opbevaring, som du kan vælge imellem. Forskellene består blandt andet i materialet, som køleskabet er lavet af, men også i størrelse, alt efter hvor mange vine du ønsker at opbevare. I vores udvalg vil du altså kunne finde et køleskab til enhver smag, og vi kan dermed tilfredsstille alle dine ønsker.

Men vi har også en masse vinhylder til din flotte vinkælder. Vi har flere forskellige typer, alt efter om du ønsker dem over eller ved siden af hinanden. Derudover er hylderne forskellige i materiale, og i forhold til hvor mange flasker vin de kan rumme. Så du kan selvfølgelig vælge lige den vinhylde, du har brug for, alt efter antal af vinflasker og hvilket materiale du ser bedst for lige præcis dine hylder. Se desuden også vores store udvalg af vinreoler i træ og holdere til vinglas

Hos Wineman.dk værdsætter vi vin. Derfor er opbevaringen yderst vigtig for os. Med vores hjælp kan du opbevare dine vine på den helt rigtige måde. Du er velkommen til at kontakte os på +45 71 99 29 25 eller sende en mail til info@wineman.dk – vi glæder os til at høre fra dig.