Indretning af hjemmebar

Indretning af hjemmebar

Udgivet: 2022-01-07 08:54:25
Kategori: Wineman blog

At nyde et glas af den bedste vin er i forvejen en sanseoplevelse af smag, duft og synet af en dyb rød eller klar hvid farve i glasset. Vil du skabe en endnu større helhedsoplevelse, skal du sørge for, at de dyrebare dråber også kan nydes i de helt rigtige omgivelser.

Mange vinentusiaster drømmer sikkert om deres egen hjemmebar – og den behøver hverken at være specielt besværlig, dyr eller pladskrævende at stable på benene. Her har vi samlet vores bedste tips og inspiration til en hjemmebar, der løfter oplevelsen af din vin til nye højder og sørger for, at dit hjem bliver en sand vinelsker værdigt.

Den nemme: Barskab eller barbord i stuen

I virkeligheden kan indretningen af en hjemmebar klares med et enkelt møbel, hvis du ikke har uanede mængder plads at boltre dig på. Et smukt barskab eller et barbord kan placeres i et hjørne i stuen, hvor det både gør nytte som opbevaringsplads og bidrager til en hyggelig atmosfære, der signalerer, at her bor en sand vinelsker.


Det er helt op til dig, om du skal have et smukt rullebord i messing eller måske et stort skab i mørkt træ stående. Der findes mange forskellige stilarter, og det er let at tone udtrykket i en minimalistisk eller mere oldschool retning, alt efter hvad du foretrækker. Husk dog, at vin har bedst af at blive opbevaret liggende, så skal du bruge hjemmebaren som opbevaring, skal dette gerne være en mulighed. Har du ikke mulighed for at have flaskerne opbevaret liggende, er det bedst at bruge baren til servering og først finde flaskerne frem, lige inden gæsterne ankommer.

Den hyggelige: En brugt vintønde og levende lys

Hvis du vil tilføre din hjemmebar et skvæt parisisk charme og sjæl, kan du indrette den med en brugt vintønde. En vintønde er ikke kun charmerende og har en helt særlig patina, den gemmer også på en historie om den vin, der har været lagret på den og været igennem en modningsproces gennem måske flere år. Det er ikke en tilfældighed, at mange restauranter, vinbarer og caféer indretter med netop brugte vintønder for at skabe en varm og hyggelig atmosfære, gæsterne har lyst til at opholde sig i.

Nogle vintønder er udformet som barskabe med hylder til vinen, og har du et godt håndelag, kan du også selv kaste dig ud i at ombygge en tønde til lige det møbel, du drømmer om. Alternativt kan den udgøre et lille barbord, hvis du sætter et par stole til. Pynt med levende lys – måske placeret i en tom vinflaske – og du vil hurtigt mærke caféstemningen og hyggen brede sig.

Denne type hjemmebar er let at få plads til i stuen, i festlokalet eller endda på terrassen i de lune måneder. Du kan få masser af wow-faktor for relativt få penge, og så er den lidt af et statement piece i din indretning.

Den avancerede: Indretning af hjemmebar med bardisk og masser af opbevaring

Den måske mest avancerede form for hjemmebar involverer en bardisk, måske et sæt velvalgte barstole og masser af opbevaring til din vin – det kunne være i form af vinkøleskabe bag disken, et par vinreoler eller måske en vinhylde eller to monteret på væggen. En hjemmebar af denne kaliber kræver lidt mere plads og er oplagt hos dig, der har en gildesal eller måske en kælder til formålet.

Med den rette indretning kan din hjemmebar blive et helt særligt sted at invitere gæster eller blot nyde en stille stund og et glas for dig selv. Ambitionsniveauet er helt op til dig – måske skal du ud at købe nye eller brugte møbler til din hjemmebar, eller måske bygger du dem selv. Uanset hvad er det vigtigste, at din bar lever op til dine behov for opbevaring og dine forestillinger om, hvordan en hyggelig og indbydende hjemmebar ser ud.

Del dette indhold med andre

Mest solgte