Decanter | Perfekt dekantering af vin med ilter fra Wineman.dk

Decanter 

Der er 15 produkter.

Gør det bedste for vinen og invester i en decanter 

Du er sikkert endt på denne side, fordi du elsker vin ligeså meget som os. Så derfor bør du også give dig selv de bedste forudsætninger for at opnå vinens fulde potentiale. Og det kan du med en decanter. Dekantering er en iltningsprocess, der fremhæver smagen af vinen, så sådan en skal du naturligvis udvide din vinsamling med. Her på siden har vi samlet alle vores dekanteringssæt – vælg det du bedst kan lide og gør dine vinoplevelser endnu bedre med det samme.

Viser 1 - 15 ud af 15 produkter
Viser 1 - 15 ud af 15 produkter

Udvid vinsamlingen med en decanter og opnå det fulde potentiale af din vin 

Er du ikke den helt store vin-connaisseur, sidder du måske og tænker, hvad er dekantering af vin? Dekantering af vin betyder langsomt at hælde vin fra flasken i en anden beholder, så eventuelt bundfald, også kaldet sedimentet, sorteres fra. Vin dekanteres ofte i en fin glasbeholder, som vinen også kan serveres i. De findes i forskellige former og størrelser, og du kan se vores udvalg her på siden. 

Hvad er fordelene ved dekantering af vin?

Dekantering har primært to hovedfordele. 

  1. Dekantering adskiller sedimentet fra væsken. Dekantering handler først og fremmest om at adskille vinen fra sedimenterne, der sætter sig i bunden af flasken. Rødvin indeholder mest sediment, men det er især ældre vine, der har tendens til at skabe bundfald. Sediment i vine er ikke skadeligt, men det smager ubehageligt og kan ofte ødelægge smagsoplevelsen. 

  1. Dekantering forbedrer smagen gennem iltningen. Processen tilfører ilt til vinen. Dette kaldes også at lade vinen ‘ånde’. Dette tillader de smage og aromaer, der har lagt i dvale på grund af fravær af ilt, at udvide og igen frigøre sig i vinen. 

Sådan bruger du en decanter 

Dekantering kræver en let hånd og lidt tålmodighed. Sådan bærer du dig ad: 

  1. Hvis vinflasken er blevet opbevaret vandret, skal du tage den af hylden og stille den oprejst i en hel dag inden dekantering. Dette gør det muligt for sedimentet at bundfælde sig i bunden af flasken.

  2. Åbn flasken og vip flaskehalsen mod en decanter. Hold bunden af flasken på en vinkel under 45 grader for at forhindre vinen i at strømme frem og forstyrre bundfaldet.

  3. Hæld vinen i din decanter i et jævnt tempo. Hold øje med, om bundfaldet nærmer sig halsen, og stop med at hælde, hvis du ser noget af bundfaldet nærme sig flaskehalsen.

  4. Vip flasken tilbage til opretstående, og start derefter igen.

  5. Afslut hældningen af vinen, og lad vinen med bundfaldet blive tilbage i flasken. 



Her på siden finder du mange forskellige dekanteringssæt. Her er der flere, hvor du ikke skal gøre andet end at hælde vinen i, og så klarer sættet resten. Det gør det ved for eksempel at filtrere vinen gennem et filter. Tag et kig på siden og klik den hjem, som passer bedst ind i din vinsamling.