Folieskærer vin | Til let folieskæring på vinflasker | Wineman.dk

Tilbud

Folieskærer 

Folieskærer 

I enhver vinbutik eller vinkælder vil du finde et udvalg af folieskærere. Og det gør du naturligvis også her på siden. En folieskærer er et praktisk hjælpemiddel, så du nemt kan få åbnet flasken og også ende med en elegant servering, hvis flasken skal stå på middagsbordet.

Folieskærer – et praktisk værktøj til din vinsamling 

Historisk set brugte man folie på vinflaskerne for at forhindre, at eventuelle skadedyr ville gøre skade på korkproppen. I dag behøver vi dog ikke bekymre os om dyr i vinkælderen, men folien på vinflaskerne har fået lov at blive. I dag bruges den dekorativt og fungerer udelukkende som pynt på flasken. 

I dag er emballagen lavet af plast eller alufolie, hvorimod den før i tiden var lavet af bly. Det er heldigvis blevet udfaset på grund af de giftige stoffer, der findes i bly, og som kunne trænge ind i vinen. 

Åbn vinflasken ved hjælp af en folieskærer 

En folieskærer til vin findes i forskellige former og størrelser. Typisk består de af en glat overflade, der passer, så den kan ligge godt i hånden. På undersiden er der en kniv, der nemt kan gå ind og skære nøjagtigt rundt omkring flaskens hals, når folieskæreren drejes rundt om toppen af vinflasken. 

Ved brug af en folieskærer, efterlader du flasken med et pænt og rent snit folien. Du bør altid lade den resterende folie omkring flaskehalsen sidde, for den kan nemlig fange eventuelle dråber, der måtte løbe ned ad flasken, når du skænker den i glas. Folieskærere er lette at bruge, og de kan være en rigtig god tilføjelse til din samling af vintilbehør. 

Gør åbningen af en flaske vin gnidningsfri med en folieskærer 

At åbne en flaske vin har sine risici. Selv de professionelle, der får det til at se legende let ud, kan ende med en uskarp og åben kant i folien. De fleste sommeliers og bartendere bruger derfor ofte den lille kniv, som en folieskærer er. Den er typisk indbygget i selve oplukkeren, så de nemt og på ingen tid kan lave et rent og skarpt snit lige i flaskehalsen. Hvis du drikker eller serverer vin derhjemme, kan en folieskærer i god kvalitet gøre denne proces både sikrere og mere problemfri.

Klik din nye folieskærer hjem fra vores udvalg her på siden og udvid din vinsamling med lækkert tilbehør, som altid vil sikre dig en god oplevelse, når du hiver en god flaske vin frem fra vinkøleskabet eller vinreolen.