Champagneglas | Køb flotte champagneglas hos Wineman.dk

Tilbud

Champagneglas 

Der er 5 produkter.

Champagneglas fuldender enhver festlig anledning

Uanset om du fejrer et brudepar, en rund fødselsdag eller en veloverstået studentereksamen, er det svært at forestille sig livets helt store øjeblikke uden et smukt glas fyldt med festlige, opadstigende bobler. Hos Wineman.dk tilbyder vi et stort udvalg af champagneglas, som både egner sig til champagne og andre typer mousserende vin. Fælles for dem er, at de får det bedste frem i de boblende drikke, så de tilfredsstiller både synet og smagsløgene bedst muligt. 

Du finder både krystal-champagneglas og hærdet glas, og de mange forskellige modeller gør det muligt at finde noget, der understreger din personlige stil og passer ind i netop din borddækning til næste store fest.

Viser 1 - 5 ud af 5 produkter
Viser 1 - 5 ud af 5 produkter

Kend de tre klassiske champagneglas

Det mest anvendte champagneglas er uden tvivl den model, der kaldes flute. Det er kendetegnet ved at være højt og smalt og sandsynligvis det glas, som flest forbinder med et “rigtigt” champagneglas. Men faktisk skelnes der ofte mellem tre forskellige typer, som vi vil uddybe her:

  • Flute-champagneglas

  • Tulip-champagneglas

  • Coupe-champagneglas

Flute-champagneglas – giver boblerne liv på smukkeste vis

Som nævnt er flute den variant af champagneglas, du oftest støder på. Og det er der nok en grund til. Glasset er med sin lange stilk og slanke udseende en særdeles festlig og dekorativ tilføjelse til enhver særlig lejlighed, og samtidig matcher det stilfulde udseende de dyrebare dråber, der skal hældes i, og giver et eksklusivt udseende. Kendetegnende for flute-glasset er desuden den smalle åbning, som er designet til at skabe en så lille overflade som muligt – en lille overflade betyder nemlig, at champagnen bevarer kuldioxiden i længere tid og dermed også den perlende og forfriskende fornemmelse. 

Derfor er flute-glasset et godt valg, hvis champagnen skal skænkes et stykke tid før, den skal drikkes. Det kan fx være, at den skal bruges som velkomstdrink og stå klar, når gæsterne ankommer. I de tilfælde giver det høje glas også den fordel, at det lader boblerne stige stille og roligt opad i en smuk perlerække – glasset bevarer altså ikke kun den rigtige boblende sanseoplevelse, den lader også champagnens særlige egenskaber fremgå visuelt på smukkeste vis.

Tulip-champagneglas – lader aromaen udfolde sig

Et tulip-champagneglas har mange fællestræk med flute-glasset, men adskiller sig også på nogle områder. Glassets formsprog minder om hovedet på en tulipan, og det er også her, det har sit navn fra. Ligesom med flute-glasset får du et glas med en lang stilk og et slankt udseende sammenlignet med de fleste traditionelle vinglas. Det adskiller sig dog ved at være bredere i bunden, hvilket – ifølge nogle – giver mere plads til champagnens aroma og en mere fyldig smagsoplevelse. Samtidig sørger den begrænsede diameter på glassets åbning for, at champagnen ikke taber pusten, men bevarer sine mousserende egenskaber så længe som muligt.

Coupe-champagneglas – festens midtpunkt

Coupe-champagneglasset havde sin storhedstid i 1940’erne og 1950’erne, men ses stadig fra tid til anden. Glassene kaldes også sommetider champagneskåle pga. deres karakteristiske udformning. Den store fordel ved denne type glas er, at de ser enormt festlige ud og leder tankerne hen mod fordums storslåede fester á la The Great Gatsby. Ulempen er, at den store overflade får kuldioxiden i champagnen til at fortage sig ret hurtigt – så det er altså ikke her, champagnen skal skænkes op i alt for god tid. Coupe-glas bruges også ofte som cocktailglas til fx martinis og daiquiris.

Pas godt på dine champagneglas

Når du rengør din champagneglas, er nænsomhed nøgleordet. Det gælder ikke kun, fordi stilken typisk er tynd og lidt skrøbelig – det gælder også, fordi din opvasketeknik har direkte indflydelse på oplevelsen af champagnen. Den vigtigste regel er, at du skal være varsom med at overbruge sæbe og helt undgå sulfo og afspændingsmiddel. Både sulfo, afspændingsmiddel og sæberester ødelægger oplevelsen af de små, boblende perler, der stiger op gennem glasset. Derfor er det en god idé at vaske glassene forsigtigt af i hånden og sørge for, at der ikke er nogen som helst spor af sæbe tilbage bagefter.

Enke krystal-champagneglas eller vintage-inspirerede glas – vi hjælper dig med at vælge

Hvis du føler dig en smule overvældet af de mange valgmuligheder, er hjælpen ikke langt væk. Vi kender vores sortiment af champagneglas ud og ind, og vi hjælper altid gerne med at finde den rigtige type til dig. Sortimentet spænder bredt – lige fra vintage-inspirerede glas med fine detaljer og krummelurer til noget af det mest enkle, du kan finde. Er du på jagt efter en gaveidé, kan vi anbefale at købe et af vores sæt med to eller flere glas.

Kontakt os gerne pr. telefon inden for åbningstiden eller send os en mail. Vi glæder os til at hjælpe dig.