Cognac glas | Køb cognacglas af høj kvalitet hos Wineman.dk

Tilbud

Cognac glas 

Der er 6 produkter.

Cognacglas – det uundværlige udstyr til livsnydere

Cognac er noget helt for sig selv. Det ved du, hvis du også er tilhænger af den gyldne drik med den lange tradition og helt særlige smag og duft. En god cognac skænket i det helt perfekte cognacglas indbyder til nydelse, til lange samtaler og hyggeligt samvær med dem, vi allerhelst vil bruge tiden sammen med. 

Her på siden finder du vores udvalg af cognacglas, som gør din cognac ære og er med til at skabe den helt rigtige oplevelse. Vi har både tumblerglas, ballonglas og tulipanglas – mon ikke du kan finde noget, der passer til din smag.

Viser 1 - 6 ud af 6 produkter
Viser 1 - 6 ud af 6 produkter

Kend de to typer cognacglas

Når snakken falder på cognacglas, er det typisk to typer glas, det handler om: ballonglas og tulipanglas. Deres udseende kan du næsten gætte dig til ved at se på deres navne. Ballonglasset har en rund skål, mens tulipanglasset er – ja, du gættede rigtigt – tulipanformet.

Tulipanglasset er det hyppigst anvendte cognacglas, fordi det besidder nogle egenskaber, som fremhæver en cognacs gode kvaliteter. For det første er det bredt i bunden, hvilket lader cognacens aromaer stige op fra overfladen med retning mod din næse. Dette gælder i øvrigt også for ballonglasset og er grunden til, at du ved begge typer glas ikke bør skænke mere op end til det bredeste sted på glasset. Efter det brede sted snævrer tulipanglasset ind igen, hvilket er med til at koncentrere aromaerne og give dem den rigtige retning, når du skal dufte til dem. På den måde får du den fulde oplevelse af både duft og smag.

Begge glas har en stilk, som er relativt kort og indbyder til, at du holder lidt anderledes på glasset end på et traditionelt vinglas. Du kan fx holde på cognacglasset ved at lade glasset hvile på håndfladen med stilken ned mellem pege- og langefinger. På den måde kan du opvarme din cognac en lille smule, hvis den er serveret for kold. Hvis du er mere til et klassisk tumbler- eller lowballglas, kan det også sagtens bruges som cognacglas, men ballon- og tulipanglas er bedst til at fremhæve smag og aroma, ligesom de lader cognacens farve stå helt tydeligt frem. Det samme er fx ikke tilfældet med et tumblerglas med facetslebet mønster, men de er alligevel et populært valg, fordi glassene er smukke i sig selv.

Din cognac har fortjent de bedste cognacglas

“Al cognac er brandy, men ikke al brandy er cognac” – en talemåde, som er populær blandt cognackendere. Kort fortalt er cognac en bestemt type brandy, der kommer fra Cognac-regionen i Frankrig. Cognac er altså en brandy fra et bestemt distrikt, på samme måde som champagne er en mousserende vin fra Champagne-distriktet.

En god cognac er lidt af et kunststykke og fortjener derfor også at blive serveret i et cognacglas, der yder den retfærdighed. En cognac er egentlig en dobbeltdistilleret hvidvin, der efterfølgende er lagret på fad i flere år – og en enkelt cognac kan bestå af op til 100 forskellige destillater. Langt størstedelen af en cognac består af druen ugni blanc, og den ledsages ofte af folle blanche og colombard.

Cognacens oprindelse kan dateres tilbage til 1600-tallet, og med en god flaske cognac skænket i det helt rigtige cognacglas kan du næsten fornemme historiens vingesus, når du løfter glasset, dufter, smager og drikker.

Sådan bør en cognac nydes

Selv om en cognac også kan nydes i et tumblerglas i stedet for et mere traditionelt cognacglas, bør du modstå fristelsen til at servere din cognac “on the rocks”. I modsætning til whiskyen er en cognac nemlig ikke tiltænkt at skulle serveres iskold, men derimod ved stuetemperatur eller lidt køligere. Det er derfor, du med fordel kan lade cognacglasset hvile i håndfladen og dermed lade din hånd varme den op, hvis cognacen som udgangspunkt er serveret lidt for kølig. Når din cognac ikke er helt kold, frigives duftnoter, som du ellers ikke ville lægge mærke til.

Begynd med at dufte til din cognac uden at løfte den helt op til næsen. Her fornemmer du de første, søde noter af frugt og vanilje. Tip glasset en lille smule og før det tættere på næsen, mens du dufter igen. Nu kan du fornemme de lidt tungere noter af nødder, marcipan, tørrede frugter og krydderier. Bemærk, at nogle typer cognac – typisk de lidt ældre af slagsen – først åbner sig rigtigt et stykke tid efter, at de er blevet skænket. Når du drikker cognac, skal du derfor væbne dig med en smule tålmodighed for at få den fulde nydelse ud af de skønne dråber – men efter vores mening tilfører det blot oplevelsen en ekstra dimension, at den tager tid og kræver en smule fordybelse.

Pas godt på dine cognacglas

Når du anskaffer dig nye cognacglas – eller andre typer glas til vin eller spiritus – er det altid en god ide at undersøge producentens anvisninger, før du bestemmer dig for at vaske dem op i opvaskemaskinen. Efterhånden kan mange glas holde til behandlingen, og mange opvaskemaskiner har fået mere skånsomme programmer til glas, men intet er mere ærgerligt end at ødelægge et sæt ellers gode glas i opvaskemaskinen. Når du vasker glassene op i hånden, skal du også være varsom for ikke at beskadige eller knække dem. Vær også opmærksom på, at der ikke sidder sæberester tilbage, som kan forstyrre smags- og duftindtrykkene, næste gang du skænker op i dine cognacglas.

Opbevar altid dine cognacglas stående på deres fod og ikke “på hovedet”. Er glassene lidt fugtige, når du stiller dem på plads, kan fugten nemlig ikke slippe ud. Det kan beskadige glassene og give dem glaspest, som du ikke kan slippe af med igen. I det hele taget er det en god ide at tørre glassene, uanset om de er vasket op i hånden eller i opvaskemaskinen. På den måde undgår du nemlig kalkaflejringer fra vand, der har fået lov at blive liggende og fordampe i glasset.

Find dine nye cognacglas hos Wineman.dk

Hos Wineman.dk går vi op i vin og spiritus med liv og sjæl. Vi ved, at sande kendere har brug for det helt rigtige udstyr, uanset om de skal nyde en enkelt drink efter aftensmaden eller imponere et helt selskab med en veludstyret hjemmebar. Derfor finder du hos os et udvalg af de bedste cognacglas, som vi har håndplukket helt særligt til denne kategori, for at du kan få det allerbedste ud af din cognac.

Har du spørgsmål til varerne i vores sortiment eller brug for hjælp til at vælge de rigtige cognacglas, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice. Inden for åbningstiden kan du ringe til os, og du kan også altid sende en mail, som vi vil besvare så hurtigt som muligt.