Vinkaraffel | Køb flotte vinkarafler til iltning af vin | Bredt udvalg

Karafler 

Der er 33 produkter.

Fremhæv vinens fulde potentiale ved at servere den i en karaffel 

Du kan udnytte vinens fulde potentiale, når du serverer den i en karaffel i stedet for direkte fra flasken, men hvorfor? Vin skal iltes, og en karaffel lader vinen trække vejret efter at have været indelukket i en flaske, siden den blev tappet. 

Få det bedste ud af en flaske vin og invester i en vinkaraffel. Du finder vores eksklusive udvalg her på siden.

Viser 1 - 33 ud af 33 produkter
Viser 1 - 33 ud af 33 produkter

Få det bedste ud af din vinsamling med en vinkaraffel 

Hvis du nyder at drikke et glas vin i ny og næ og endda har en samling i et lækkert vinkøleskab eller andet, er det en god idé at bruge en karaffel. Den primære funktion for en vinkaraffel er at opbevare og servere vin og lade vinen trække vejret. At give vinen et stort areal, hvor den er udsat for luft, er afgørende for iltningsprocessen, og en vinkaraffel spiller derfor en afgørende rolle i processen om at få det bedste ud af en flaske vin – især rødvin.

Processen, som sker, når du hælder vin i en karaffel i stedet for at servere den fra flasken, kaldes dekantering, og betyder netop, at du giver ilt til vinen, så den ‘åbner sig’. En vinkaraffel ser måske ikke ud af meget, men den øgede iltekspornering til vinen forbedrer smagen i høj grad, da det lader de delikate smage som frugt, blomster og aroma komme til overfladen. 

Hvornår er det nødvendigt at servere vin i en karaffel? 

Har du haft en flaske vin på lager længe, kan den skabe bundfald – og så er det helt åbenlyst, at dekantering af vinen er nødvendig, før den kan serveres. Bundfald er nemlig typisk et tegn på, at en vin er ældre, og en vinkaraffel, der kan bruges til dekantering er typisk et must-have, hvis du er en ægte vin-connaisseur. Det er altså fordi, at en vinkender typisk har en større vinsamling, og der er derfor større chance for, at vinene vil producere bundfald. Køber du en vin i supermarkedet og åbner den samme aften, vil der meget sjældent være bundfald, og derfor vil vinen typisk ikke trænge til luft. 

Vælg den rigtige vinkaraffel til dine behov 

Her på siden ser du vores store udvalg af vinkarafler, og du vil hurtigt opdage, at der findes mange forskellige størrelser og forme. Så hvilken en skal du købe? I det kommende stykke tekst hjælper vi dig med at forstå, hvad de forskellige former og størrelser betyder, og hvilken, der passer til dine behov og din vinsamling. 

Du skal være opmærksom på, at typen af vin har noget at sige i forhold til hvilken form på karaflen, du har brug for. Til rosé og hvidvin kan du nøjes med en lille karaffel, da et lille luftrum kan være tilstrækkeligt til at ilte vinen – her taler vi om lette vine som pinot noir og beaujolais. Disse er gode efter ca. 30 minutters dekantering. Typisk er det dog ikke strengt nødvendigt at ilte rosévine og hvidvine. Her kan du nøjes med at servere dem i en lille og kølet karaffel, der ser eksklusiv ud på middagsbordet. 

Til vine, der er lidt tungere, har du brug for en karaffel, som har et større overfladeareal. En medium karaffel kan bruges til at servere for eksempel merlot. 

For fyldige vine, som cabernet sauvignon, skal du have fat i en stor karaffel med et meget stort overfladeareal. Her er det nemlig nødvendigt med mindst en times dekantering. 

Her på siden finder du også fine karafler, der ikke har en anden funktion end at se eksklusiv og pæn ud på middagsbordet. Dem kan du servere afkølet til for eksempel hvidvin eller vand. Her finder du fine krystalkarafler, der tager sig pænt ud på ethvert bord.