Rødvinsglas | Find dine nye flotte rødvinsglas hos Wineman.dk

Rødvinsglas 

Der er 11 produkter.

Rødvinsglas – fremhæv vinens bedste egenskaber med de rigtige glas

En god flaske vin fortjener at blive hældt op i det helt rigtige glas. For et velvalgt rødvinsglas fremhæver alle vinens bedste sider og lader aroma og smag komme til deres fulde ret. Så selv om du kommer langt med en god flaske rødvin, kommer du først helt over målstregen, når der også er lagt nogle tanker bag valget af rødvinsglas. 

Her på siden finder du vores nøje sammensatte udvalg af rødvinsglas – de utraditionelle, de klassiske, de sjove og de smukke.

Viser 1 - 11 ud af 11 produkter
Viser 1 - 11 ud af 11 produkter

Sådan vælger du det rigtige rødvinsglas

Er det virkelig så vigtigt, hvilket glas vinen drikkes af? På den ene side er en god flaske rødvin god, uanset hvad du drikker den af. På den anden side kan du gøre den gode flaske vin endnu bedre ved at drikke den af et rødvinsglas, som du har lagt nogle overvejelser bag – og i virkeligheden er det slet ikke så kompliceret. Ofte vil druer fra samme vindistrikt have egenskaber, der minder om hinanden, og derfor passer de til den samme type glas. 

Som regel deles rødvinsglas op i tre typer:

  • Bourdeauxglas

  • Bourgogneglas

  • Universalglas

I det følgende vil vi forklare forskellen på de tre slags glas og give eksempler på, hvornår du skal vælge hvilket rødvinsglas.

Vælg bordeauxglas til tunge vine med masser af krop

Bordeauxglasset er større end et hvidvinsglas, men for et rødvinsglas er det relativt smalt og højt. Det egner sig især til de tungere vine, fordi det smalle glas koncentrerer aromaen og virkelig lader dig smage vinens kraft og tyngde. Glassets facon tvinger vinen til at ramme den bagerste del af tungen først – det er der, hvor du smager de frugtige noter. Det giver syren en mindre dominerende plads og skaber en perfekt balance for netop de vine, der drikkes af et bordeauxglas. 

Som du måske har gættet ud fra rødvinsglassets navn, egner et bordeauxglas sig særligt godt til druer fra Bordeaux-regionen. Elskede klassikere som merlot og cabernet sauvignon har rigtigt godt af at blive serveret i et bordeauxglas, og de vil belønne dig for din indsats ved at lade deres dybe smag folde sig ud i al sin pragt.

Bourgogneglas til de lettere rødvine

Som modstykke til bordeauxglasset finder du bourgogneglas. Denne type glas har en kortere og bredere facon, og derfor får vinen en større overflade, når du hælder den op i denne type rødvinsglas. En større overflade betyder bedre iltning, og at vinen får hjælp til at åbne sig mere. Bourgogneglassets udformning får vinen til at ramme den forreste del af tungen først, hvilket taler til druens fordel, når den kommer fra Bourgogne-distriktet. Et bourgogneglas egner sig særligt godt til druer som barolo og pinot noir.

Et universalglas fungerer både som rødvinsglas og hvidvinsglas

Har du ikke plads til den helt store samling af rødvinsglas og glas til alskens andre formål, kan du klare dig med en samling gode universalglas. Faktisk har mange hvidvine godt af at blive serveret i et lidt større glas for at frigive aromaen – og et universalglas fungerer også glimrende som rødvinsglas i mange tilfælde. Så med fare for at modsige os selv vover vi at påstå, at du godt kan klare dig med en enkelt slags vinglas – så længe de er velvalgte og af høj kvalitet.

Hvorfor skal du overveje rødvinsglas i krystal?

Der er noget særligt over rødvinsglas i krystal. De har en aura af klasse og luksus omkring sig, som ikke kan matches af andre typer glas – og det er der faktisk gode grunde til. Krystalglas kan mundblæses helt ekstremt tyndt, og samtidig er materialet både stærkt og smidigt. Et mere spinkelt rødvinsglas har den fordel, at glassets temperatur ikke påvirker vinen i så høj grad som et kraftigere glas, der kan afgive mere varme eller kulde til væsken. Samtidig har rødvinsglas af krystal en særlig struktur, som er en lille smule ru – det er en fordel, når du ilter vinen, fordi de ru sider i glasset skaber friktion og dermed endnu mere bevægelse i vinen.

Har du brug for hjælp til at finde de rigtige rødvinsglas?

Vi elsker rødvin, og vi elsker at gøre nydelsen af vin endnu større ved at tilbyde det helt rigtige udstyr. Skal du bruge vores hjælp til at vælge de rigtige rødvinsglas – eller har du bare spørgsmål til vores sortiment – er du velkommen til at kontakte os pr. mail eller telefon.