Vinprop - Vacuum vinpropper og klassiske propper - Wineman

Tilbud

Vinpropper 

Der er 10 produkter.

Vinpropper, der lader vinen beholde smag og duft

Når først korkproppen er fjernet fra vinflasken, er vinens levetid stærkt begrænset. I stedet for den langsomme modningsproces sætter iltningen i gang, og inden for relativt kort tid vil vinen have mistet sin frugtagtige smag og duft. En kort iltning af vinen får den til at åbne sig og får det bedste ud af både smag og aroma, når du skal nyde vinen. En lang iltning er derimod ingen fordel, men vil derimod i sidste ende gøre vinen udrikkelig.

Her på siden tilbyder vi et stort udvalg af vinpropper, der kan hjælpe dig med at forsinke iltningen, så din vin holder sig drikkeklar i længere tid.

Viser 1 - 10 ud af 10 produkter
Viser 1 - 10 ud af 10 produkter

Den klassiske vinprop

Nogle gange er det enkle lige det, der skal til. En klassisk vinprop kan sagtens være tilstrækkelig, hvis du blot skal gemme en rest vin til dagen efter. Hos os finder du de smarte, cylinderformede vinpropper i metal, som uden problemer kan passe ned i enhver vinflaske. Nogle har fine detaljer af fx kork, mens andre har en gummibelægning, der sikrer, at de slutter helt tæt. Vinpropperne kan også bruges, hvis du har vinflaskerne til at stå på bordet i mange timer og vil lægge en dæmper på iltningsprocessen, inden vinen rammer glasset.

En lidt anderledes, men også simpel løsning, er vinpropper af silikone. Denne type prop slutter helt tæt, fordi den danner et vakuum, og flasken dermed er hermetisk lukket. Det er en stor fordel, hvis du er nødt til at opbevare vinen liggende. Skulle flasken vælte, fx under transport, er der heller ingen skade sket.

Vinpropper, der holder vinen frisk med vacuum

De lidt mere avancerede vinpropper holder din vin fuld af smag og aroma ved at skabe et undertryk i flasken. Det gøres typisk ved hjælp af en håndpumpe, som enten er indbygget i selve proppen eller følger med som tilbehør. Når der skabes vacuum i flasken, kan vinen holde sig frisk i flere dage. Dog er holdbarheden stadig ikke ubegrænset, så det er en god ide at få drukket de sidste glas, inden der er gået alt for lang tid.

Hvorfor bør du bruge vinpropper til din vin?

Du bør bruge vinpropper, fordi en åben vin inden for relativt kort tid vil oxidere. Oxidering er den proces, der sker, når vinen kommer i kontakt med ilt. Du kan sammenligne det med et æble, der bliver brunt – det skyldes også oxidering, men er blot mere synligt. Når vinen oxiderer, vil den miste sin frugtagtige smag og aroma, og smagen bliver i det hele taget mere fad. Går det helt galt, vil vinen med tiden begynde at smage af eddike, og så er der ikke andet at gøre end at kassere den.

Med en vinprop kan du forsinke processen, men det er ikke en magisk genvej til at holde vinen frisk i ugevis. Derfor anbefaler vi altid, at du drikker vinen så tæt på åbningstidspunktet som muligt.

Sådan forlænger du vinens levetid så meget som muligt

Ud over at bruge en vinprop – og måske endda en vacuumpumpe – er der et par andre forholdsregler, du kan have i tankerne.

Normalt skal en vin opbevares liggende for at holde korkproppen fugtig og tætsluttende, men har vinen været åbnet, forholder det sig anderledes. Her skal vinen nemlig helst opbevares stående, fordi den på den måde har en mindre overflade og dermed mindre kontakt med luften. Derudover skal vinen i køleskabet for at holde sig længst muligt. Husk blot at tage den ud igen, lidt før du skal drikke den, for at den kan nå at temperere.

Som tommelfingerregel kan en ung vin holde sig lidt længere end en ældre vin, når først den er blevet åbnet. Ofte er det dog en smagssag, om man synes, vinen stadig kan drikkes eller ej. Derfor kan du altid prøve dig frem – det er ikke farligt at drikke en vin, der har stået lidt for længe. Det er højst en lidt kedelig oplevelse med mindre smag og duft, end du er vant til.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål

Vi elsker vin og alt, hvad der hører til. Derfor er vi også klar til at svare på alle spørgsmål, du måtte have til produkterne her på siden. Du kan kontakte vores kundeservice på telefon 71 99 29 25 eller sende en mail til info@wineman.dk, så hjælper vi dig videre.