Vinilter | Bredt udvalg af de bedste viniltere | Iltning af vin m. stil

Vinilter 

Der er 13 produkter.

En vinilter er et must i enhver vinelskers udstyrssamling. Den sikrer dig den optimale vinoplevelse, så den sidder i skabet hver gang! Her på siden finder du vores store udvalg af viniltere og karafler, som bidrager til den optimale smag og aroma, når du skal nyde et godt glas rødvin.

Viser 1 - 13 ud af 13 produkter
Viser 1 - 13 ud af 13 produkter

Find den bedste vinilter til dit behov og få den optimale smag ud af din vin

Er det nok at åbne sin vin en halv time i forvejen og lade den stå i flasken, hvis den skal nå at ilte? Det vil mange vinkendere svare nej til. Ilter du i stedet din vin ved hjælp af en vinilter, giver du vinen lov til at åbne sig, så både smag og aroma kan folde sig ud og give dig den allerbedste oplevelse. Hos Wineman har vi stort fokus på at skabe de bedste rammer for din vinoplevelse, og vi har derfor håndplukket vores store sortiment at viniltere, så du kan finde én til netop dit behov og få det optimale ud af din vin – hver gang!

Se de smarte viniltere til montering på vinflasken

Der findes flere måder at ilte og dekantere sin vin på, som alle gør noget godt for oplevelsen af vinen. En af de mest enkle metoder er simpelthen at montere en vinilter direkte på flaskens hals, inden du hælder op i dit vinglas. På den måde skal du ikke foretage dig andet end det, du plejer – nemlig at skænke et glas vin, slynge, dufte og smage. Vinilteren gør alt arbejdet for dig, mens du hælder.

Vinilterne til montering på flasken kan have forskellige udformninger; nogle er diskrete, mens andre er designet til at tiltrække opmærksomhed og give et smil på læben. Du kan derfor vælge lige den type, der passer bedst til den måde, du kan lide at servere din vin på.

Optimér oplevelsen af din vin med en håndholdt vinilter

En anden mulighed, som også er simpel, men effektiv, er den håndholdte vinilter. Også her er der adskillige typer at vælge imellem, som har hver deres visuelle udtryk – og som alle på effektiv vis ilter din vin. Navnet er næsten selvforklarende, men helt kort fortalt fungerer den håndholdte vinilter ved, at du holder den over vinglasset, mens du skænker vinen. Når vinen løber gennem vinilteren og ned i glasset, bliver den iltet mere effektivt, fordi vinilterens udformning lader væsken få endnu mere kontakt med luften omkring den, end hvis du bare hældte op på traditionel vis.

De håndholdte vinholdere har den fordel, at de ofte er kompakte og lette at have med, hvis du fx skal på ferie. Desuden kommer flere af dem i smarte holdere, som du kan opbevare dem i, når du ikke bruger dem.

Fold smags- og duftoplevelsen ud med en vinilter-karaffel

En af de klassiske måder at ilte på er ved hjælp af en karaffel. De klassiske karafler har en smal hals og er bredere forneden for at sikre vinen den størst mulige overflade og dermed også den bedste mulighed for effektiv iltning. I dag findes der dog karafler i en lang række forskellige design, som dels er udtænkt for at ilte vinen endnu bedre og dels for at skabe tiltalende æstetiske udtryk.

Er du interesseret i en karaffel med ekstragod iltning, kan vi anbefale vores komplette iltningssæt med karaffel og vinilter. Her løber vinen først igennem en tredelt vinilter, som virkelig lader ilten arbejde på de gode egenskaber i vinen. Herefter kan du skænke den fra karaflen, der, med sin brede bund, også er med til at lade vinen ilte. Derudover er karaflen dekorativ på det veldækkede bord – og med en karaffel signalerer du også, at du tager din vin alvorligt og har forstand på, hvordan man giver den de allerbedste betingelser.

Vinilter med filter – undgå bundfald og korkrester

Især hos ældre vine er det svært at undgå bundfald – og bundfald er egentlig heller ikke en dårlig ting, men tværtimod et tegn på kvalitet. Bundfaldet består af “affaldsstoffer” fra vinen, heriblandt syrerester. For at undgå at hælde dem op i glasset kan du lade vinen stå oprejst et par dage, inden du serverer den. Du kan også vælge at bruge en vinilter med et indbygget filter, som fanger bundfaldet, inden det havner i dit vinglas. Endnu en fordel er, at filteret også fanger eventuelle korkrester, der kan have forvildet sig ned i vinflasken, da den blev åbnet.

Spørg os om iltning af vin

Vil du gerne i gang med at ilte din vin, og har du spørgsmål til nogle af vores produkter her på siden? Så skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi vil gerne hjælpe dig med at få så gode oplevelser som muligt med din vin, og derfor er du altid velkommen til at tage kontakt til vores kundeservice. Ring til os på 71 99 29 25 eller send en mail til info@wineman.dk, så hjælper vi dig videre.